«Χρυσή Μπάλα»: And the winner is… Messi!

Κορυφαίος προπονητής ο Μουρίνιο!

«Χρυσή Μπάλα»:  And the winner is… Messi!

Αν και οι περισσότεροι (λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010) περίμεναν να κερδίσει τη «Χρυσή Μπάλα» ένας εκ των Τσάβι και Ινιέστα, ο δαιμόνιος Μέσι απέδειξε ότι δεν χάνει ούτε… εκτός γηπέδων!


Ο μικρόσωμος Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα ήταν αυτός που βραβεύτηκε τελικά από τη ΦΙΦΑ ως ο καλύτερος παίκτης του 2010 κατακτώντας τη «Χρυσή Μπάλα».


Ο Μέσι βραβεύτηκε δια χειρός του προπονητή του Πεπ Γκουαρντιόλα και κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση για 2η φορά και μάλιστα συνεχόμενη αφού είχε αναδειχθεί κορυφαίος και το 2009!


«Δεν περίμενα να κερδίσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα. Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλους τους φίλους και τους συμπαίκτες μου, χωρίς τους οποίους δεν θα βρισκόμουν εδώ, όπως επίσης με την οικογένειά μου και τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα» είπε ο -και επίσημα- καλύτερος παίκτης του κόσμου, Λιονέλ Μέσι.


Κορυφαίος προπονητής ο Μουρίνιο, 6 παίκτες της «Μπάρτσα» στην κορυφαία 11άδα!


«Είμαι ο Μέσι των προπονητών»! Τάδε έφη ο -απολαυστικός- Ζοσέ Μουρίνιο που βραβεύθηκε ως ο κορυφαίος των προπονητών για το 2010, μιας και δεν άφησε τίποτα που να μην κατακτήσει με την Ίντερ. Ο «Special One» άφησε πίσω του τον Πεπ Γκουαρντιόλα και δεν επέτρεψε έτσι η Μπάρτσα να σαρώσει τα βραβεία και σε επίπεδο προπονητών.


Παράλληλα, η ιδανική ενδεκάδα της χρονιάς που πέρασε ψηφίστηκε η εξής από τους: Κασίγιας, Μάικον, Πουγιόλ, Πικέ, Λούσιο, Σνέιντερ, Τσάβι, Ινιέστα, Ρονάλντο, Μέσι και Βίγια, δηλαδή 6 παίκτες της Μπαρτσελόνα!


Τέλος, το βραβείο Φέρεντς Πούσκας για το εντυπωσιακότερο γκολ της χρονιάς κατέκτησε ο Τούρκος Χαμίτ Άλτιντοπ, για το καταπληκτικό βολέ του στον αγώνα της Τουρκίας με αντίπαλο το Καζακστάν.


Δείτε τη βράβευση όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το Eurosport...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top