Απέβαλαν τη Βοσνία από όλες τις διοργανώσεις!

Το είπαν και το… έκαναν FIFA και UEFA!

Απέβαλαν τη Βοσνία από όλες τις διοργανώσεις!

H UEFA και η FIFA δεν αστειεύονται όταν δίνουν τελεσίγραφο και το έχουν αποδείξει πολλές φορές. Αυτό έγινε και στην περίπτωση της Βοσνίας Ερζεγοβίνης η οποία με απόφαση των δύο ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών αποβλήθηκε από κάθε διοργάνωση!


Αιτία είναι η άρνηση των αρχών της χώρας να συμμορφωθούν με τις εντολές των UEFA και FIFA για αλλαγή του καταστατικού της εθνικής ομοσπονδίας της χώρας, το οποίο είχαν καταγγείλει ως «απαράδεκτο» διότι βασίζεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς με 3 προέδρους να εναλλάσσονται στην κεφαλή της ομοσπονδίας!


Το καταστατικό αυτό της βαλκανικής χώρας είναι ουσιαστικό κατάλοιπό από της εποχές της Γιουγκοσλαβίας αλλά και του διαμελισμού και του εμφυλίου πολέμου καθώς στην προεδρία εναλλάσσονται τρεις πρόεδροι, ένας σερβικής καταγωγής, ένας κροατικής κι ένας μουσουλμάνος!


Αν και οι FIFA και UEFA τονίζουν ότι η τιμωρία θα αρθεί όταν θα υπάρξει συμμόρφωση στις εντολές, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό τι θα απογίνει στο εξής και τι αποφάσεις θα λάβουν οι Βόσνιοι, οι οποίοι αγωνίζονται στο 4ο προκριματικό όμιλο για το Euro 2012…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top