EURO 2016: Προκρίθηκε στους «16» η Γαλλία!

Επικράτησε της Ιρλανδίας με 2-1

EURO 2016: Προκρίθηκε στους «16» η Γαλλία!

​H Γαλλία νίκησε για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά το 2000 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO 2016!

Αν και οι Γάλλοι βρέθηκαν να χάνουν μόλις στο 3ο λεπτό, επικράτησαν 2-1 της Ιρλανδίας στη Λιόν, για τη φάση των «16», με τον επιθετικό της Ατλέτικο να σκοράρει δύο φορές (58΄ και 61΄) και να κερδίζει την αποβολή του Ντάφι στο 66΄.

Συγκεκριμένα, ο Πογκμπά έπεσε άτσαλα πάνω στον Λονγκ μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Ριτσόλι καταλόγισε πέναλτι και ο Μπρέιντι, ακριβώς με τη συμπλήρωση δύο λεπτών αγώνα, άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων!
Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 66΄, όταν ο Γκριζμάν έφυγε και πάλι πιο γρήγορα από τους αμυντικούς και ο Ντάφι τον ανέτρεψε από πίσω, στο ημικύκλιο της περιοχής. Ο Ιρλανδός αμυντικός αποβλήθηκε δικαιολογημένα και, παρότι οι «τρικολόρ» δεν αξιοποίησαν το φάουλ, η αποστολή τους έγινε σαφώς ευκολότερη. Θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ, όμως το σουτ του Ζινιάκ στο 77΄ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, η προβολή του ίδιου στο 86΄ πέρασε μόλις άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκριζμάν νικήθηκε από τον Ράντολφ.
Η Γαλλία πέρασε στον προημιτελικό της 3ης Ιουλίου, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Αγγλία-Ισλανδία, εκεί όμως ο Ντεσάμπ δεν θα έχει στη διάθεσή του το��ς Καντέ και Ραμί που συμπλήρωσαν κάρτες.
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες: Καντέ (χάνει τον προημιτελικό), Ραμί (χάνει τον προημιτελικό) - Κόουλμαν, Χέντρικ, Λονγκ

Κόκκινη: Ντάφι (66΄)
Οι συνθέσεις:
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Εβρά, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Καντέ (46΄ Κομάν / 90+3΄ Σισοκό), Ματουιντί, Πογκμπά, Παγέτ, Γκριζμάν, Ζιρού (73΄ Ζινιάκ)
ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο΄Νιλ): Ράντολφ, Γουόρντ, Κόουλμαν, Κίοχ, Ντάφι, ΜακΚάρθι (72΄ Χούλαχαν), Χέντρικ, ΜακΚλιν (68΄ Ο΄Σέι), Μπρέιντι, Λονγκ, Μέρφι (65΄ Γουόλτερς)
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top