Ισοφάρισε τον Άιρτον Σένα ο Χάμιλτον

Νικητής στην πίστα της Σουζούκα

Ισοφάρισε τον Άιρτον Σένα ο Χάμιλτον

​Ένα βήμα πριν την κατάκτηση του τρίτου τίτλου είναι ο Λιούις Χάμιλτον, που τερμάτισε πρώτος στην πίστα της Ιαπωνίας κόντρα στα προγνωστικά και παρά το γεγονός ότι εκκινούσε από τη δεύτερη θέση.

Ο Χάμιλτον συμπλήρωσε 41 νίκες στην καριέρα του και ισοφάρισε το ρεκόρ του Άιρτον Σένα, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση όλων των εποχών σε αριθμό νικών, ενώ ο ομόσταβλός του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, τερμάτισε 2ος, παρά το ότι ξεκίνησε από την pole position.

Oι Ferrari των Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση, αντίστοιχα, δίνοντας σημαντικούς βαθμούς στη Σκουντερία, στην πέμπτη θέση ήταν ο Βάλτερι Μπότας (Williams), έκτος ο Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India) και στη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα οι Ρομέν Γκοζάν, Πάστορ Μαλδονάδο με τις Lotus τους και οι Μαξ Φερστάπεν, Κάρλος Σάινθ τζούνιορ με τις δύο Renault.

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Χάμιλτον διατηρεί το προβάδισμα με 277 βαθμούς, ακολουθούμενος από τους Ρόσμπεργκ (229) και Φέτελ (218). Από εκεί και ύστερα η διαφορά μεγαλώνει πολύ, αφού ο Ραϊκόνεν έχει 119, ο Μπότας 111, ο Φελίπε Μάσα 97, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο 73 και ο Ντάνιλ Κβίατ 66.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top