Ποινική δίωξη και έρευνα των Ελβετών κατά του Μπλάτερ

Κατηγορείται για εγκληματική κακοδιαχείρηση και υπεξαίρεση

Ποινική δίωξη και έρευνα των Ελβετών κατά του Μπλάτερ

​Στο στόχαστρο των ελβετικών Αρχών μπήκε ο Σεπ Μπλάτερ, καθώς του ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από αιφνιδιαστική επίσκεψη του γενικού εισαγγελέα, ο οποίος τον ανέκρινε.

Ο επί σειρά ετών «ισχυρός άνδρας» της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς θεωρείται ύποπτος για εγκληματική κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση, σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στον Τύπο από το γραφείο του εισαγγελέα της Ελβετίας (OAG).

Οι έρευνες για τη δι��φθορά στους κόλπους της FIFA βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και μήνες και στο πλαίσιο αυτό δικαστικοί λειτουργοί του OAG ανέκριναν τον Μπλάτερ μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA στη Ζυρίχη. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το OAG διεξήγαγε έρευνα στο αρχηγείο της FIFA και στο γραφείο του προέδρου της και κατασχέθηκαν δεδομένα.

Λίγη ώρα μετά την έρευνα, η FIFA εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως θα συνεργαστεί πλήρως με τις ελβετικές Αρχές, όπως κάνει από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο: «από τις 27 Μαΐου 2015, η FIFA βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το γρααφείο του γενικού εισαγγελέα Ελβετίας (OAG) και έχει συμμορφωθεί με όλα τα αιτήματα που έγιναν για έγγραφα, δεδομένα και άλλες πληροφορίες. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο συνεργασίας σε όλη τη διάρκεια της έρευνας. Σήμερα, στην έδρα της FIFA, αντιπρόσωποι από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, προχώρησαν σε ανακρίσεις και συγκέντρωσαν τα έγγραφα που θεωρούν απαραίτητα για την έρευνά τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top