Πλατινί για βία στο ποδόσφαιρο: Δεν νομίζω ότι η αναβολή μιας αγωνιστικής είναι η λύση

Προτείνει να εφαρμοστεί το banning order, όπως στην Αγγλία

Πλατινί για βία στο ποδόσφαιρο: Δεν νομίζω ότι η αναβολή μιας αγωνιστικής είναι η λύση

Την άποψή του ότι η αναστολή της αγωνιστικής του πρωταθλήματος δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Μισέλ Πλατινί.

«Δεν νομίζω ότι η αναβολή μίας ή και παραπάνω αγωνιστικών μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα. Το μόνο που εξυπηρετεί η αναβολή μιας αγωνιστικής είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όταν έχει συμβεί κάτι και βοηθά στο να πέσουν οι τόνοι. Από εκεί και πέρα τίποτα παραπάνω» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ.

Ο ίδιος, τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του banning order (δηλαδή εντοπισμό των ατόμων και απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για ένα διάστημα) με τη χρήση κλειστού κυκλώματος καμερών: «Λύση δεν πρόκειται να υπάρξει, αν δεν την πληρώσουν κάποιοι από τους υπαίτιους των επεισοδίων και όσο μένουν ατιμώρητοι. Ας μπουν οι πρώτοι... μέσα, μόνο τότε θα δείτε προκοπή. Και ας μη μιλήσω για φυλακή. Ας εφαρμόσετε "banning order" των Άγγλων. Για μένα αυτό είναι και το πλέον αποτελεσματικό σύστημα απ΄ όσα έχουμε μελετήσει ως UEFA. Εντοπισμός των ταραχοποιών από τις κάμερες, απόδειξη της ενοχής τους και απαγόρευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το να παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας τους. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά καθοριστικό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top