Μέλος της FIFA: Το Μουντιάλ του 2022 δεν θα διεξαχθεί στο Κατάρ

Για ποιους λόγους προσπαθούν να μεταθέσουν το τουρνουά για τον χειμώνα

Μέλος της FIFA: Το Μουντιάλ του 2022 δεν θα διεξαχθεί  στο Κατάρ

«Προσωπικά νομίζω ότι στο τέλος το Μουντιάλ του 2022 δεν θα λάβει χώρα στο Κατάρ», τόνισε σε δηλώσεις του στη «Sport Bild» το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, Τέο Τσβάντσιγκερ.

Στην συνέχεια ο πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που είναι πλέον μέλος της FIFA, η οποία ανέθεσε το 2010 τη διοργάνωση στο Κατάρ, είπε: «Οι γιατροί λένε ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν την ευθύνη με ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που λαμβάνει χώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του Κατάρ επιμένουν ότι μπορεί να διεξαχθεί το καλοκαίρι το Μουντιάλ, χάρη στα συστήματα ψύξης που εξελίσσονται για τα στάδια, τους χώρους προπόνησης και τις ζώνες για τους φιλάθλους, συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την υγεία των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων που θα επισκεφθούν το Κατάρ για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.

Σε ότι αφορά αυτό το θέμα ο Τέο Τσβάντσιγκερ τόνισε: «Μπορεί να μπορούν να δροσίζουν τα στάδια, αλλά ένα Παγκόσμιο Κύπελλο δεν λαμβάνει χώρα μόνο εκεί. Φίλαθλοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έρθουν και θα ταξιδέψουν μέσα σε αυτή τη ζέστη και το πρώτο απειλητικό για τη ζωή περιστατικό θα προκαλέσει μια έρευνα από έναν δημόσιο κατήγορο. Αυτό δεν είναι κάτι, για το οποίο τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA θέλουν να λογοδοτήσουν».

Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι της FIFA προσπαθούν να μεταθέσουν το τουρνουά για τον χειμώνα, προκειμένου να αποφύγουν τις εξαιρετικά υψηλές θερ��οκρασίες που επικρατούν το καλοκαίρι στο Κατάρ και οι οποίες συνήθως ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top