Πέθανε ο πρώην παίχτης του Ολυμπιακού Ρασίντ Γιεκινί

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Νιγηρίας

O πρώην παίχτης του Ολυμπιακού και πρώτος σκόρερ με την Εθνική Νιγηρίας Ρασίντ Γιεκινί πέθανε την Παρασκευή το βράδυ σε ηλικία 48 ετών.

Η είδηση του θανάτου του μεταδόθηκε από γαλλικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό ήταν βαριά άρρωστος και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Ρασίντ Γιεκινί φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 1994-1995,έπαιξε σε 4 παιχνίδια και πέτυχε δύο γκολ.

Ο άτυχος ποδοσφαιριστής έγινε γνωστός τόσο από το ουρλιαχτό του στο γκολ που σημείωσε κατά της Βουλγαρίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 όσο και για τα 37 γκολ σε 58 αγώνες που έχει πετύχει με την Εθνική Νιγηρίας χρίζοντας τον ως πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Νιγηρίας.

Μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του ήταν το 1993-1994 όταν και κατάφερε να σκοράρει 34 φορές με τ�� φανέλα της πορτογαλικής Σετουμπάλ.

Την ίδια χρονιά κέρδισε και το βραβείο του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η ίδια οικογένειά του στα μέσα ενημέρωσης η κηδεία του θα γίνει σήμερα στην πόλη που γεννήθηκε την Ίρα και θα ακολουθηθούν όλα τα ισλαμικά έθιμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top