Το CUPRA γίνεται ανεξάρτητη μάρκα της SEAT

Το CUPRA Ateca θα είναι το πρώτο νέο μοντέλο της μάρκας

Το CUPRA γίνεται ανεξάρτητη μάρκα της SEAT

Η SEAT, στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας μάρκας CUPRA και παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο, το CUPRA Ateca. Η μάρκα θα φιλοξενείται σε δικούς της αποκλειστικούς χώρους, σε περίπου 260 ειδικά επιλεγμένους αντιπροσώπους της SEAT σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η νέα μάρκα θα αποτελεί ανεξάρτητο τμήμα της SEAT, με τον ίδιο τρόπο όπως και το  SEAT Metropolis:Lab Barcelona. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητες της και να κατασκευάσει νέα μοντέλα που μπορούν να αποδειχθούν κερδοφόρα και να συμβάλλουν στη συνέχιση της ενίσχυσης των εσόδων.

Ο κινητήρας του νέου CUPRA Ateca 2.0 TSI αποδίδει 300PS . Είναι ένας από τους πιο προηγμένους τεχνολογικά κινητήρες που λειτουργεί με ένα εντελώς νέο σύστημα φιλτραρίσματος σωματιδίων (Otto Particulate Filter System) σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων. Ο κινητήρας αυτός έρχεται με βελτιωμένο και ισχυρό ήχο και συνδυάζεται με 7-τάχυτο κιβώτιο DSG, το οποίο έχει ραφιναριστεί ώστε να προσφέρει πιο σπορ διαχείριση και ταχύτερες, ομαλότερες και ακριβέστερες αλλαγές. Η εξέλιξη του κιβωτίου ταχυτήτων φροντίζει για εξαιρετική απόδοση με χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. Το CUPRA Ateca μπορεί να φτάσει τελική ταχύτητα 245 km/h και επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα.

Η μετάδοση κίνησης 4Drive αναλύει σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την ταχύτητα του κάθε τροχού, τη θέση του τιμονιού, το προφίλ οδήγησης, ώστε να τροφοδοτεί κάθε στιγμή, γρήγορα και προοδευτικά τους απαραίτητους κάθε φορά τροχούς. Το σύστημα 4Drive έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να συνεργάζεται με όλα τα προφίλ οδήγησης: Κανονικό, Σπορ, Ατομικό, σε Χιόνι, Off-Road και φυσικά CUPRA. Όταν επιλέγεται το προφίλ οδήγησης CUPRA, ο κινητήρας ανταποκρίνεται άμεσα με έναν σπορ ήχο και το σύστημα δυναμικού ελέγχου πλαισίου (Dynamic Chassis Control) ρυθμίζει την ανάρτηση για να δώσει μια πιο σπορ πινελιά στο αυτοκίνητο.

To CUPRA TCR θα είναι το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο της μάρκας και θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα TCR 2018. Το νέο CUPRA TCR θα φέρει το λογότυπο CUPRA στο μπροστινό και το πίσω μέρος του αμαξώματος στο εμβληματικό χρώμα του χαλκού, με διαφορετικούς σχεδιαστικά προφυλακτήρες, τιμόνι, καπό και καθίσματα bucket καθώς και με ECU λογισμικό αναβάθμισης εγκεφάλου σύμφωνα με τον κανονισμό 2018. . Το μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 2.0 TSI 300PS, 4Drive και κιβώτιο ταχυτήτων DSG καθώς και αεροδυναμικά εξαρτήματα από ανθρακονήματα, τροχοί από κράμα χαλκού και φρένα υψηλής απόδοσης. Το αυτοκίνητο αυτό θα είναι διαθέσιμο προς το τέλος του έτους και θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top