Βίντεο: Δείτε πως παράγεται το Nissan Qashqai

Ποιο είναι το ρεκόρ που έκανε

Η Nissan Europe κατέγραψε ένα μεγαλειώδες ρεκόρ για το 2017 με την παραγωγή του 3 εκατομμυριοστού Nissan QASHQAI στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε σχεδόν μια δεκαετία από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά και έμελε να κυριαρχήσει στην κατηγορία. Το επίτευγμα - ορόσημο του εργοστασίου του  Sunderland της Nissan,  ήρθε ως “επιστέγασμα” των κορυφαίων πωλήσεων, που έχει καταγράψει ποτέ σε ετήσια βάση η μάρκα στην Γηραιά Ήπειρο,  συνολικού ύψους 762.574 οχημάτων σε μοντέλα Datsun και Nissan. Αυτό το αποτέλεσμα των πωλήσεων “μεταφράζεται” σε αύξηση 3,8% από το 2016. Το QASHQAI είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία της Nissan στην Ευρώπη. Συνολικά, το Nissan QASHQAI έχει κερδίσει περισσότερα από 80 βραβεία, μεταξύ των οποίων 19 τίτλους "Car of the Year".

Το QASHQAI διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα αποτελέσματα των πωλήσεων για τη Nissan, καθώς το μοντέλο είχε μια ακόμα χρονιά ρεκόρ, με τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 1,2%. Το εργοστάσιο του Sunderland κατασκεύασε 346.856 αυτοκίνητα του δημοφιλούς crossover, εκ των οποίων τα 265.520 πωλήθηκαν στην Ευρώπη. Οι εξαιρετικές πωλήσεις του QASHQAI συνετέλεσαν  στο να  αποκτήσει η Nissan μερίδιο αγοράς 3,7% στην Ευρώπη, με την Ισπανία (9,4% αύξηση πωλήσεων), τη Γαλλία (3% αύξηση πωλήσεων) και τη Ρωσία (αύξηση πωλήσεων 12,4%) να αντιπροσωπεύουν τις πιο ισχυρές αγορές. Στην Ελλάδα, η  Nissan κατέκτησε την δεύτερη θέση στις ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων για το 2017, με μερίδιο αγοράς 8,2%. Επιπλέον, το QASHQAI επιβεβαιώνει την κυριαρχία του και στην Ελληνική αγορά, όντας το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία C-SUV,  με 2.578 ταξινομήσεις.  

Βαγγέλης Γκούμας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top