Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο VW Polo

Σε όλα καλύτερο

Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο VW Polo

Eίπαμε πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει ειδικά για την VW η οποία σε κάθε γενιά του Golf του Polo . Η νέα γενιά  του δημοφιλέστατου «μικρού»  Polo δικαιολογείται να φωνάζει « μεγάλωσα και ομόρφυνα».

Βασισμένο σχεδιαστικά πάνω στο Golf. Έχει  φουλ τεχνολογία που περιλαμβάνει l LED φώτα, ψηφιακό πίνακα οργάνων, σύστημα πολυμέσων με οθόνες από 6,5 έως 8 ίντσες  Air Care Climatronic με αισθητήρα και φίλτρο αλλεργιών, ασύρματη φόρτιση smartphone, σύστημα Sport Select , νέας γενιάς Active Info Display,κ. α.

Το Polo είναι χτισμένο πάνω στην πλατφόρμα MQB A0 του VW Group έχει μήκος που  φθάνει στα 4.053 χλστ., πλάτος στα 1.751 χλστ., το ύψος στα 1.446 χλστ. με μεταξόνιο στα 2.564 χλστ., αγγίζοντας τις αναλογίες της προηγμένης γενιάς του μεγάλου αδελφού. Οι χώροι των επιβατών είναι άνετοι ενώ το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 351 λίτρων.

Στην «καρδιά» του υπάρχουν 9  κινητήρες προδιαγραφών Euro 6, απόδοσης από 65 έως 150 ίππους. Ανάμεσα τους  ο 1.0 TSI με τους 95 και 115 ίππους, και ο καινούργιος 1.5 TSI Evo με τους 150 ίππους. Στους diesel διατίθεται ο 1.6 TDI, ενώ για πρώτη φορά τοποθετείται κινητήρας φυσικού αερίου. Όλα τα μηχανικά σύνολα και συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο πέντε ή έξι σχέσεων και το αυτόματο DSG7 και εφοδιάζονται με σύστημα start/stop. Στην κορυφή της γκάμας, τοποθετείται η έκδοση  GTI 2.0 TSI που αποδίδει 200 άλογα.

Φυσικά δεν λείπουν  συστήματα που ανεβάζουν τα επίπεδα ασφαλείας όπως είναι το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και αυτόματης πέδησης , το active cruise control (ACC) που λειτουργεί μέχρι την ταχύτητα των 210 χλμ./ώρα, το Park Assist  κ.α. Το νέο Polo θα βρίσκεται στις εκθ΄σεις στο τέλος του έτους σε ελκυστικές τιμές για όλες τιε εκδόσεις Trim Line, Comfortline και Highline Polo Beats και GTI.

Βαγγέλης Γκούμας

 

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top