Ποιά Toyota και Lexus ανακαλούνται στην Ελλάδα

​ Αφορά 6263 Auris, Corolla, Prius και CT200

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε την ανάκληση των μοντέλων Auris, Corolla, Prius και Lexus CT200, στην οποία προχωρά η Toyota Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Πρόκειται για προληπτική επισκευή που αφορά 6.263 οχήματα Toyota Auris, Corolla, Prius, παραγωγής από το 2006 έως το 2015 και 268 οχήματα Lexus CT200, παραγωγής από το 2010 έως το 2015. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με μονάδα ελέγχου εκπεμπόμενων αναθυμιάσεων καυσίμου, συναρμολογημένη εντός του ντεπόζιτου βενζίνης. Στην άκρη του καναλιού διοχέτευσης των αναθυμιάσεων υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθεί ρωγμή λόγω λανθασμένου σχήματος του καναλιού στο συγκεκριμένο σημείο. Σε αυτή τη περίπτωση, υπάρχει η πιθανότητα η ρωγμή να επιδεινωθεί με τη πάροδο του χρόνου έχοντας σαν αποτέλεσμα την διαρροή καυσίμου στην περίπτωση που το όχημα έχει γεμάτο ρεζερβουάρ. Η ύπαρξη καυσίμου ή ατμών καυσίμου, σε συνδυασμό με τη παρουσία κάποιας πηγής ανάφλεξης, θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν εγγράφως έτσι ώστε να γίνει η σχετική αντικατάσταση βάσης δοχείου αναρρόφησης καυσίμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota και Lexus σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς στο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πμ έως 05:00 μμ).

Βαγγέλης Γκούμας


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top