Έρευνα Ford :οι γονείς κάνουν έξαλλα τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο

Παραπονιούνται ότι …σκαλίζουν τη μύτη τους και βρίζουν

Η έρευνα 2.000 παιδιών σε όλη την Ευρώπη αποκαλύπτει ότι το 66% θεωρεί τους γονείς ενοχλητικούς σε ταξίδια με το αυτοκίνητο. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδε�� τα απασχολούν δίνοντάς τους σνακ και βάζοντάς τα να βλέπουν ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα, ενώ οι μπαμπάδες αναγνωρίζονται ως καλύτεροι οδηγοί – κυρίως από τα αγόρια. Ανεξάρτητα από σνακ, smartphones και tablets, η πιο συνηθισμένη αντίδραση από τα παιδιά σε ένα βαρετό ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι η αναμενόμενη ερώτηση: «Ακόμα να φτάσουμε;»

Εκείνο που απεχθάνονται περισσότερο τα παιδιά στα οικογενειακά ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι να πρέπει να ανέχονται τους γονείς τους να τραγουδάνε, όπως προκύπτει από νέα έρευνα της Ford. Τα παιδιά παραπονιούνται επίσης ότι μαμάδες και μπαμπάδες μιλάνε άσχημα σε άλλους οδηγούς, βρίζουν και σκαλίζουν τη μύτη τους.


Η έρευνα της Ford έγινε με σκοπό να δει κανείς τί αρέσει και τί δεν αρέσει στα παιδιά στα ταξίδια με το αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα διαπιστώνονται μεγάλες διαφορές από χώρα σε χώρα:
• Γονείς που τραγουδάνε είναι οι λιγότερο δημοφιλείς στη Βρετανία, όπου για το 39% των παιδιών είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Στη Γαλλία, τη μοναδική χώρα που το τραγούδι δεν επικράτησε ως η πλέον ενοχλητική συνήθεια, διπλάσιος αριθμός παιδιών παραπονέθηκε για γονείς που φωνάζουν σε άλλους οδηγούς
Σε όλη την Ευρώπη, το 61% των παιδιών αποκάλυψε ότι οι γονείς θύμωναν ή χρησιμοποιούσαν ‘κακές λέξεις’, με τους Γάλλους να αναδεικνύονται πρώτοι (74%). Η Ιταλία είναι η μοναδική χώρα όπου λιγότεροι από τους μισούς γονείς χάνουν την ψυχραιμία τους (39%)
• Η ερώτηση: «Ακόμα να φτάσουμε;» όταν τα παιδιά βαριούνται είναι η πιο συνηθισμ��νη αντίδραση γενικώς (63%). Τα παιδιά στη Βρετανία και την Ιταλία περισσότερο από άλλες χώρες ζητάνε από τους γονείς τους να ακούσουν λίγη μουσική

«Τα αυτοκίνητα Ford διαθέτουν πολλές έξυπνες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά – αλλά δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να βελτιώσει τις τραγουδιστικές ικανότητες ενός φάλτσου γονιού,» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Τα C-MAX και Grand C MAX προσφέρουν τεχνολογίες που βοηθούν στην ανεύρεση χώρου στάθμευσης και στο παρκάρισμα ενώ η λειτουργία πλοήγησης με φωνητικό έλεγχο μπορεί να εντοπίσει εστιατόρια της περιοχής με την απλή εντολή ‘I’m hungry!’»

Βαγγέλης ΓκούμαςΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top