Ένα πρωτοποριακό σύστημα ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου καυσίμων

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Ένα πρωτοποριακό σύστημα ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου καυσίμων

​H τεχνολογία στην υπηρεσία του καταναλωτή. Το πρωτοποριακό ολοκληρωμένο σύστημα που εφαρμόζει γνωστή εταιρεία πετρελαιοειδών ελέγχει την ποιότητα και την ποσότητα των καυσίμων, διασφαλίζοντας τον καταναλωτή αλλά και την πολιτεία που εισπράττει στο ακέραιο τα έσοδα που της αναλογούν. Ο έλεγχος της ροής των καυσίμων ξεκινά από τις εγκαταστάσεις με το σύστημα εισροών εκροών.

«Με κίτρινο αποτυπώνεται η αμόλυβδη βενζίνη, με κόκκινο το πετρέλαιο θέρμανσης και με μωβ το πετρέλαιο κίνησης. Μπορούμε να μετρήσουμε με όργανα που έχουμε εγκατεστημένα στις δεξαμενές μας: στάθμη, πυκνότητα καθώς και θερμοκρασία. Με αυτόν τον τρόπο δεν χάνεται ούτε σταγόνα προϊόντος» ανέφερε ο κ. Κώστας Θεοδοσίου, υπεύθυνος εγκαταστάσεων της CORAL AE.

Την ίδια στιγμή γίνεται και έλεγχος καταλληλότητας οδηγού και βυτιοφόρου, ποιοτικός έλεγχος παραλαβής καυσίμου αλλά και πλήρης παρακολούθηση των εγκαταστάσεων.

«Μπορούμε να δούμε στην οθόνη μας διάφορες κάμερες στα γεμιστήρια φόρτωσης βυτιοφόρων, στον προβλήτα μας καθώς και στην είσοδο και έξοδο της εγκατάστασης» πρόσθεσε ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της CORAL AE.

Η εταιρεία από το 2003 έχει τοποθετήσει συστήματα GPS σε όλα τα βυτιοφόρα της. Η αναβάθμιση που έγινε το 2013 επιτρέπει την παρακολούθησή τους όλο το 24ώρο σε πραγματικό χρόνο.

«Καταγράφεται η πορεία των βυτιοφόρων κατά την εκτέλεση του δρομολογίου και οποιαδήποτε εκτροπή του δρομολογίου ή οποιαδήποτε στάση σε μη εγκεκριμένο σημείο καταγράφεται και λαμβάνουμε το αντίστοιχο alarm» δήλωσε ο κ. Μηνάς Χατζησταματίου, υπεύθυνος μεταφορών της CORAL AE.

Πως μπορούμε όμως να διασφαλίσουμε την ασφαλή και σωστή μεταφορά του καυσίμου από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στα πρατήρια;

«Στο βυτίο σφραγίζεται ηλεκτρονικά οποιαδήποτε απόπειρα αφαίρεσης ή αλλοίωσης του προϊόντος, αυτό καταγράφεται στο κεντρικό σύστημα ελέγχου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν γίνει απόπειρα αφαίρεσης προϊόντος, το βυτίο δεν ξανασφραγίζεται» τόνισε ο κ. Μηνάς Χατζησταματίου.

Η εταιρεία έχει τοποθετήσει πρώτη τα συστήματα εισροών και εκροών σε όλα της τα πρατήρια εξασφαλίζοντας ποιότητα και ποσότητα. Στα ίδια πρατήρια υπάρχουν και κλεισ��ά κυκλώματα παρακολούθησης.

«Μπορούμε σε πραγματικό χρόνο να δούμε όλες τις δραστηριότητες του πρατηρίου, τόσο από τον περιβάλλοντα χώρο, όσο και από το εσωτερικό του καταστήματος για να μπορούμε με απόλυτο έλεγχο και με απόλυτη ασφάλεια να βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο» ανέφερε ο κ. Βασίλης Τσόγκας, υπεύθυνος πρατηρίων SHELL.

Στα πρατήρια γίνονται με κινητές μονάδες πάνω από 2.000 ποιοτικοί έλεγχοι στα καύσιμα που πληρώνετε. Σήμα κατατεθέν είναι και ο μοριακός ιχνηθέτης.

«Μια καινοτόμα τεχνολογία, η οποία αποτελεί την ταυτότητα των διαφοροποιημένων προϊόντων της εταιρείας Shell» δήλωσε η κ. Ειρήνη Παγκοπούλου, υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου πρατηρίων Shell.

«Έχουμε υιοθετήσει τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά λύσεις, έχουμε δαπανήσει μεγάλα ποσά που μας εξασφαλίζουν την κεντρική και συνεχή παρακολούθηση των εγκαταστάσεων των βυτιοφόρων και των πρατηρίων μας. Σήμερα λοιπόν είμαστε πολύ περήφανοι για τον απόλυτο έλεγχο που διατηρούμε σε όλες μας τις διαδικασίες και φυσικά για το γεγονός ότι οι πελάτες μας μπορούν να έρχονται στα πρατήρια της Shell και να είναι απολύτως βέβαιοι για το προϊόν που παίρνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Θωμαΐδης, Γενικός Διευθυντής της Coral Α.Ε.

Η συνολική επένδυση στην Ελλάδα για το σύστημα έχει ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ με πρόβλεψη για άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα δυο χρόνια ενώ το ετήσιο λειτουργικό κόστος ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top