Μάθετε τι απέγινε η Alfa Romeo του Μουσολίνι

Βγήκε σε δημοπρασία

Σε δημοπρασία βγήκε η εντυπωσιακή Alfa Romeo 6C Sport Berlinetta που έκανε δώρο ο Μπενίτο Μουσολίνι στην ερωμένη του Κλάρα Πετάτσι με το εντυπωσιακό ποσό των 2.100.000 δολαρίων.

Με αυτό το αυτοκίνητο ο Μουσολίνι μαζί με την ερωμένη του προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ελβετία όταν συνελήφθησαν σε μπλόκο στην πόλη Ντόνγκο στις 27 Απριλίου 1845. Ο δικτάτορα�� και η νεαρή γυναίκα πυροβολήθηκαν και στην συνέχεια κρεμάστηκαν ανάποδα .

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και στην συνέχεια αποκτήθηκε από έναν Αμερικανό Αεροπορίας Στρατού υποστράτηγο Τσαρλς Πετίτ, ο οποίος το μετέφερε στο αγρόκτημα της οικογένειάς του στην Νέα Υόρκη. Εκεί παρέμεινε για 21 ολόκληρα χρόνια .

Το 1970 ένας άλλος Αμερικανός το αγόρασε το 1970 και μετά από επικοινωνία που είχε με τον οδηγό του Μουσολίνι κατάλαβε την μεγάλη αξία του και άρχισε να το αναπαλαιώνει .
Ο τελευταίος ιδιοκτήτης ήταν μετά από έναν συλλέκτη και το Imperial Palace Auto Collection ανακατασκεύασε τον κινητήρα στην Ιταλία . Έτσι αυτό το ιστορικό αυτοκίνητο δεν χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου και έφτασε το τελικό στάδιο της δημοπρασίας.

Βαγγέλης ΓκούμαςΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top