Μάθετε τι απέγινε η Alfa Romeo του Μουσολίνι

Βγήκε σε δημοπρασία

Μάθετε τι απέγινε η Alfa Romeo του Μουσολίνι
Σε δημοπρασία βγήκε η εντυπωσιακή Alfa Romeo 6C Sport Berlinetta που έκανε δώρο ο Μπενίτο Μουσολίνι στην ερωμένη του Κλάρα Πετάτσι με το εντυπωσιακό ποσό των 2.100.000 δολαρίων.

Με αυτό το αυτοκίνητο ο Μουσολίνι μαζί με την ερωμένη του προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ελβετία όταν συνελήφθησαν σε μπλόκο στην πόλη Ντόνγκο στις 27 Απριλίου 1845. Ο δικτάτορα�� και η νεαρή γυναίκα πυροβολήθηκαν και στην συνέχεια κρεμάστηκαν ανάποδα .

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και στην συνέχεια αποκτήθηκε από έναν Αμερικανό Αεροπορίας Στρατού υποστράτηγο Τσαρλς Πετίτ, ο οποίος το μετέφερε στο αγρόκτημα της οικογένειάς του στην Νέα Υόρκη. Εκεί παρέμεινε για 21 ολόκληρα χρόνια .

Το 1970 ένας άλλος Αμερικανός το αγόρασε το 1970 και μετά από επικοινωνία που είχε με τον οδηγό του Μουσολίνι κατάλαβε την μεγάλη αξία του και άρχισε να το αναπαλαιώνει .
Ο τελευταίος ιδιοκτήτης ήταν μετά από έναν συλλέκτη και το Imperial Palace Auto Collection ανακατασκεύασε τον κινητήρα στην Ιταλία . Έτσι αυτό το ιστορικό αυτοκίνητο δεν χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου και έφτασε το τελικό στάδιο της δημοπρασίας.

Βαγγέλης Γκούμας



Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top