Alfa Romeo Giulietta Sprint: φόρος τιμής στο θρύλο

Έσβησε 60 κεράκια

Alfa Romeo Giulietta Sprint: φόρος τιμής στο θρύλο
Η νέα έκδοση Giulietta Sprint αποτελεί αναφορά στο σύμβολο Giulietta Sprint του 1954, το πρώτο σε μια ολόκληρη κατηγορία αυτοκινήτων κι ένα από τα προϊόντα που καθόρισαν και ανέδειξαν το ιταλικό στιλ και την ιταλική παραγωγή.

Με την διεθνή πρεμιέρα της στο πρόσφατο Σαλόνι του Παρισιού, η νέα Giulietta Sprint γιορτάζει τα 60 χρόνια του μοντέλου, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία, και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Σαλόνι του Τορίνο το 1954 κερδίζοντας όλους τους λάτρεις του αυτοκινήτου παγκοσμίως.

Η νέα Giulietta Sprint ενσωματώνει το αυθεντικό πνεύμα "Alfa Spirit", το οποίο εκφράζεται με τις εξής παραμέτρους: τη "Lightness & Efficiency", με στοιχεία που αυξάνουν τη δυναμική απόδοση του αυτοκινήτου, όπως η πίσω αεροτομή, ο διάχυτης και τα πλαϊνά "skirts", την "Italian Style", δηλαδή την προσεγμένη δουλειά πάνω στο χαρακτήρα της Giulietta για περαιτέρω ενδυνάμωση του ιταλικού στιλ της.

Η Giulietta Sprint εφοδιάζεται με τον νέο βενζινοκινητήρα 1.4 MultiAir Turbo 150 HP, έναν δυνατό κι αξιόπιστο κινητήρα που αποτελεί μια έξοχη έκφραση του σπορ πνεύματος της νέας Sprint. Με αυτόν το αυτοκίνητο επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα και επιταχύνει από 0 -100 χλμ./ώρα σε 8,2 δευτερόλεπτα.

Επιδόσεις που συνδυάζονται με εξαιρετικά μικρή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων: στον συνδυασμένο κύκλο χρειάζεται 5,7 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπές CO2 131 γρμ./χλμ. (με ελαστικά ECO, διαθέσιμα ανάλογα με την αγορά, πετυχαίνει περαιτέρω μείωση σε 5.6 λίτρα/100 χλμ. και 129 γρμ./χλμ..

Εκτός από το συγκεκριμένο κινητήρα, η Giulietta Sprint μπορεί να εφοδιαστεί και με 5 άλλα σύνολα: τον 1.4 MultiAir Turbo Petrol 170 ίππων , με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Alfa TCT, τους τούρμπο ντίζελ 1.6 JTDM 105 HP, 2.0 JTDM 150 HP και 2.0 JTDM 175 HP - ο τελευταίος επίσης με Alfa TCT, όπως επίσης και τον 1.4 Turbo LPG 120 HP.

Στην Ελλάδα η έκδοση θα διατίθεται με το βενζινοκινητήρα 1.4 Multiair 150hp και τον 1.6 105 ίππους για τους λάτρεις του diesel.

Για να μπορούν οι φίλοι της μάρκας να μάθουν περισσότερα ��ι' αυτήν την εξαιρετική ανθρώπινη και βιομηχανική ιστορία, δημιουργήθηκε ο ιστότοπος "Alfa Romeo Hall of Legends" θα εμφανιστεί αρχικά στην Ιταλία και τη Γαλλία και αργότερα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Βαγγέλης Γκούμας


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top