Μήνυμα Τσακαλώτου εν όψει τρίτης αξιολόγησης

Κόντρα κυβέρνησης- αντιπολίτευσης με φόντο την οικονομία

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνει σήμερα, Κυριακή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Περιμένοντας την τρίτη αξιολόγηση το φθινόπωρο, διαμηνύει ότι οι καθυστερήσεις διατηρούν την αβεβαιότητα. Την ίδια ώρα, το Μαξίμου προαναγγέλλει νέα προσπάθεια για έξοδο στις αγορές, συντηρώντας το νέο αφήγημα της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο το επόμενο καλοκαίρι.

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο δίνει η κυβέρνηση για τα δύσκολα που έχει μπροστά της και αφού έκλεισε έναν κύκλο συζητήσεων με την συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος.

Εν όψει, όμως, των φθινοπωρινών διαπραγματεύσεων, ο υπουργός οικονομικών χτυπάει καμπανάκι για τυχόν νέες καθυστερήσεις στην τρίτη αξιολόγηση.

«Το κατενάτσιο το μόνο που κάνει είναι να διατηρεί την αβεβαιότητα και να χάνει ευκαιρίες για πειθώ και συμμαχίες. Νομίζω ότι το παραπάνω αξίωμα το συμμερίζεται η μεγάλη πλειονότητα των μελών της κυβέρνησης» είπε ο υπουργός.

Το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά την έξοδο στις αγορές σκοπεύει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση ως αντίβαρο στην δυσαρέσκεια από την φοροκαταιγίδα των επόμενων μηνών. Παράλληλα, προαναγγέλλει και δεύτερη προσπάθεια, συντηρώντας το αφήγημα για έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και μέχρι το τέλος του χρόνου ενδεχομένως να κάνουμε και το δεύτερο βήμα».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής της ΝΔ, σε δηλώσεις της, τόνισε ότι «έλεγαν συνειδητά ψέματα και πλέον το παραδέχονται χωρίς καμία ντροπή. Κάτι που συνεχίζουν να κάνουν και τώρα με την προσπάθεια τους να χτίσουν ένα ‘fake story’, μια ψεύτικη ιστορία επιτυχίας, για μια χώρα που πληρώνει ακόμα τα αποτελέσματα της καταστροφικής τους πολιτικής».

Πάντως, το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα αρχίσει να προετοιμάζεται για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top