Μοσκοβισί: Σήμερα ήρθαμε πιο κοντά σε συμφωνία – Θέλουμε και το ΔΝΤ

«Αν γίνουν καλές προσπάθειες από όλες τις πλευρές, μπορούμε να σημειώσουμε καλή πρόοδο»

«Συνεργαζόμαστε με όλες τις πλευρές για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία. Είναι δύσκολες συζητήσεις όπως πάντα αλλά είμαι πεπεισμένος ότι αν γίνουν προσπάθειες από όλες τις πλευρές μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή πρόοδο στη συμφωνία» είπε ο Πιερ Μοσκοβισί εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Επίτροπος Οικονομικών σημείωσε πως η Ελλάδα έχει ανακάμψει και υποστήριξε την εκτίμηση της Κομισιόν για ανάπτυξη 1,7% το 2017 και 3% το 2018 σημειώνοντας όμως ότι «πρέπει να επιμείνουμε στις μεταρρυθμίσεις ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δείξουμε ότι δεν υπάρχει αβεβαιότητα εδώ».

«Πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Φυσικά υπάρχουν ακόμη αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για αν γίνει πιο ανταγωνιστική και πιο ελκυστική ωστόσο πρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και της ευημερίας και να δούμε όσους πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο Μοσκοβισί, τονίζοντας πως κατανοεί τις ανησυχίες του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο ίδιος, επεσήμανε πως θέλει «μια ισχυρή και μεταρρυθμισμένη Ελλάδα στην καρδιά της ευρωζώνης» και κάλεσε στις επόμενες μέρες «να συγκεντρωθούμε για να κλείσουμε τις εκκρεμείς παραμέτρους και να προχωρήσουμε προς το μέλλον».

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ, ο Μοσκοβισί είπε ότι ελπίζει «πως θα είναι μαζί μας» και υπογράμμισε πως «αποτελεί δικλείδα ασφαλείας και για την Ελλάδα». Αναφερόμενος στη διαφωνία των προβλέψεων Κομισιόν και ΔΝΤ, είπε πως οι αριθμοί της Επιτροπής έχουν επιβεβαιωθεί και οι προβλέψεις είναι ρεαλιστικές.

«Είμαστε πιο κοντά σε μια συμφωνία σε σχέση με χθες και όσο προχωρούν οι μέρες θα είμαστε ακόμη πιο κοντά» κατέληξε ο Μοσκοβισί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top