ΓΓ του ΝΑΤΟ: «Δε θα ήταν χρήσιμο να εισέλθουμε στις διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας»

Νίπτει τας χείρας του για την έκβαση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Γ. Στόλτενμπεργκ

Δεν παρεμβαίνει το ΝΑΤΟ στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

Για μια ακόμα φορά ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ επέμεινε στην πάγια θέση του ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να παρέμβει στις σχέσεις τις Ελλάδας με την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Χάγη σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ επανέλαβε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν μπορεί να παρέμβει στις διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας.

«Υπάρχουν ως γνωστόν διαφορές μεταξύ των δύο χωρών. Καλώ την Τουρκία και την Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους σε πνεύμα καλής γειτονίας και στο πλαίσιο διμερών διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Στόλντεμπεργκ χαιρετίζοντας την πρόσφατη συνομιλία Τσίπρα - Γιλντιρίμ «για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά».

«Δεν θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να εισέλθει το ΝΑΤΟ στα συγκεκριμένα θέματα που προκαλούν προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Ελλάδα και την Τουρκία» συνέχισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ και κατέληξε: 

«Και οι δύο χώρες είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και μέλη της συμμαχίας για αρκετές δεκαετίες. Και οι δύο συμβάλλουν στις αποστολές, τις επιχειρήσεις και τη συλλογική άμυνα με διάφορους τρόπους, κάτι που χαιρετίζουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top