Ένταση στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας - Το 58% των Αμερικανών δεν εμπιστεύεται τον Τραμπ

Καυστικό το εξώφυλλο του Newsweek μια μέρα πριν εφαρμοστεί η ταξιδιωτική απαγόρευση

Μια μέρα πριν εφαρμοστεί η απόφαση να μην ταξιδεύουν στη Βόρεια Κορέα οι Αμερικανοί πολίτες, πολλοί Αμερικάνοι έσπευσαν να εγκαταλείψουν την Πιονγιάνγκ και να μεταφερθούν στο Πεκίνο. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και άνθρωποι που προσπαθούσαν να πείσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ανάγκη να γίνει εξαίρεση στην ταξιδιωτική απαγόρευση για τους ακτιβιστές, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν το ανθρωπιστικό τους έργο στη Βόρεια Κορέα.

Η απαγόρευση πράγματι περιλαμβάνει 4 κατηγορίες εξαιρέσεων: ανθρωπιστές κι ακτιβιστές, δημοσιογράφους, εργαζόμενους στον Ερυθρό Σταυρό και οποιονδήποτε πρέπει να ταξιδέψει λόγω εθνικού ενδιαφέροντος.

Η απαγόρευση ταξιδιού στη Βόρεια Κορέα ξεκινάει αύριο, 1η Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα κρατά αιχμάλωτους 3 Αμερικανούς πολίτες. Ο ένας καταδικάστηκε και οι άλλοι 2 κρατούνται, χωρίς να έχει ακόμα αποφασιστεί ποινή. Τέλος, θυμίζουμε ότι ο Αμερικανός κρατούμενος Otto Warmbier είχε πεθάνει εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές της Βόρειας Κορέας, γεγονός που είχε ξεσηκώσει τις ΗΠΑ κατά της Πιονγιάνγκ.

Σκεπτικοί οι Αμερικάνοι

Την ίδια ώρα, με την κατάσταση να είναι τόσο έκρυθμη, το ινστιτούτο Pew Research δημοσίευσε δημοσκόπησή του στο περιοδικό Newsweek. Η έρευνα αυτή δείχνει ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν εμπιστεύεται τον Τραμπ, με το 58% να φοβάται ότι τα πυρηνικά δεν είναι ασφαλή στα χέρια του Προέδρου των ΗΠΑ.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού εμφανίζεται ο Τραμπ με στραβοφορεμένο στρατιωτικό κράνος, αγριεμένος, ενώ η λεζάντα γράφει: «Μπορούν οι στρατηγοί του Τραμπ να σώσουν τις ΗΠΑ -και τον κόσμο- από τον Τραμπ;».

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Βόρειας Κορέας, το περιοδικό γράφει ότι δεν υπάρχει συνεννόηση στην Ουάσιγκτον κι ότι ο καθένας λέει το δικό του. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι την ώρα που ο Πρόεδρος έλεγε ότι σταματά κάθε επικοινωνία με την Πιονγιάνκγ, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, διατυμπάνιζε ότι υπάρχουν ακόμη διπλωματικές λύσεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top