Μία νεκρή γιατρός και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός από την επίθεση με πυροβολισμούς που έκανε πρώην εργαζόμενος γιατρός, σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Ο δράστης λίγο μετά αυτοκτόνησε.

Ο δράστης, Χένρι Μπέλο εισέβαλε στο Bronx Lebanon Hospital γύρω στις 3 μ.μ (ώρα Νέας Υόρκης) και άνοιξε πυρ στον 16ο και 17ο όροφο του νοσοκομείου, και ακολούθησε χάος. Το νοσηλευτικό προσωπικό κλειδώθηκε σε δωμάτια για να προστατευτεί, ενώ οι ασθενείς έτρεμαν για τη ζωή τους.

Οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο 45χρονος γιατρός και πρώην εργαζόμενος του νοσοκομείου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση το 2015, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ίδιος γιατρός είχε συλληφθεί και στο παρελθόν, το 2004, για σεξουαλική παρενόχληση, καθώς μία 23χρονη είχε καταθέσει στην αστυνομία ότι ο Μπέλο την άρπαξε και την πήρε σηκωτή λέγοντάς της «Θα έρθεις μαζί μου». Συνελήφθη ξανά το 2009, όταν δύο γυναίκες ανέφεραν ότι προσπαθούσε να δει κάτω από τις φούστες τους με καθρέφτη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενεργοποιήθηκε και ο συναγερμός φωτιάς στο νοσοκομείο, από την προσπάθεια του δράστη να αυτοπυρποληθεί. Το νοσοκομείο εκκενώθηκε όταν έγινε αντιληπτό ότι κάποιος άνοιξε πυρ στους ορόφους του. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και άρχισαν να αναζητούν τον δράστη, τον οποίο βρήκαν νεκρό.

Τα στοιχεία της γιατρού που έχασε τη ζωή της από την επίθεση δεν έχουν γίνει γνωστά και η κατάσταση των πέντε από τους έξι τραυματίες είναι σοβαρή. 

Tags: