ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ από το ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ στο Μάντσεστερ: 22 ΝΕΚΡΟΙ και 59 τραυματίες-Μικρά παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Τα εκρηκτικά είχαν καρφιά και βίδες για να αυξηθούν τα θύματα

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ από το ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ στο Μάντσεστερ: 22 ΝΕΚΡΟΙ και 59 τραυματίες-Μικρά παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Όσο περνούν οι ώρες αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από το μακελειό στο Manchester Arena. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών και παιδιά, και 59 τραυματίστηκαν. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο κλειστό συναυλιακό χώρο στην πόλη με χωρητικότητα 18.000 ανθρώπων.

Η έκρηξη σημειώθηκε αφού η τραγουδίστρια είχε αποχωρήσει από τη σκηνή. Aργότερα η ίδια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι είναι συγκλονισμένη, ενώ παράλληλα ακυρώθηκε όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα των εμφανίσεών της.



Τεράστια ήταν από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση των Αρχών. Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Το πρωί ανακοινώθηκε ότι ο δράστης ήταν ένα άτομο, που επίσης έχασε τη ζωή του. Επιβεβαιώθηκε ότι κουβαλούσε εκρηκτικά.

«Σε αυτό το στάδιο πιστεύουμε ότι η χθεσινοβραδινή επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν άνδρα», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Μάντσεστερ Ίαν Χόπκινς στους δημοσιογράφους. «Προτεραιότητα μας είναι να καθορίσουμε αν έδρασε μόνος ή ως μέλος ενός δικτύου», πρόσθεσε.

«Ο δράστης  πέθανε στο στάδιο. Πιστεύουμε ότι έφερε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο πυροδότησε προκαλώντας αυτό το τραγικό συμβάν», εξήγησε ο Χόπκινς.

 

ΦΩΤΟ: © Getty Images / Ideal Image

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top