Σε έντονο ύφος απαντά η διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου στους ισχυρισμούς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι το άνοιγμα των χειρουργείων είχε ως αποτέλεσμα μια γυναίκα να εμφανίσει μετεγχειρητικές επιπλοκές έπειτα από καισαρική τομή και το νεογνό που έφερε στον κόσμο να διακομιστεί στη Μονάδα Νεογνών του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Πατρών.

Η διοίκηση κατηγορεί την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ότι «εκτελεί συμβόλαια θανάτου του δημόσιου συστήματος υγείας» εκδίδοντας ψευδές δελτίο τύπου για τα χειρουργεία του νοσοκομείου της Ζακύνθου.

«Οι συντάκτες του δελτίου τύπου  αναγορεύονται σε τηλεϊατρούς και εξάγουν πορίσματα για την υγεία της μητέρας και του παιδιού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εκδοχή της διοίκησης, που επικαλείται στους θεράποντες ιατρούς της Μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου, «η μετεγχειρητική πορεία της γυναίκας ήταν ομαλή και οι μετεγχειρητικές εξετάσεις ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων». Μάλιστα, υποστηρίζει ότι όταν εξεδόθη το δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, η γυναίκα είχε λάβει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Το δε νεογέννητο παιδί, στο οποίο σημειώθηκε την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα μικρή αύξηση της CRP –κάτι που δεν είναι σπάνιο- διεκομίσθη την τέταρτη μετεγχειρητική μέρα για καθαρά προληπτικούς λόγους, κατόπιν εντολής του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής (παρότι παρουσίαζε σταθερή και σημαντική βελτίωση της εξέτασης ) σε νεογνικό τμήμα νοσοκομείου των Πατρών για παρακολούθηση, με άριστη κλινική εικόνα», τονίζουν. 

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου κατηγορεί την ΠΟΕΔΗΝ ότι προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους κατοίκους του νησιού όσον αφορά την επάρκεια του δημόσιου νοσοκομείου, «στα πλαίσια μιας επικίνδυνης αντιπολιτευτικής τακτικής» και ότι «απέκτησε εσχάτως και την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού».

Και καταλήγει αναφέροντας, ότι όσοι ζητούν την εκ νέου πιστοποίηση των εγκαταστάσεων αερίων του νοσοκομείου, την αλλαγή των αναισθησιολογικών μηχανημάτων και των φαρμάκων αναισθησίας ουσιαστικά επιδιώκουν πάση θυσία τη μη λειτουργία των χειρουργείων, αφήνοντας αιχμές για τον αναπληρωτή υπουργό υΓΕΙ

Η Διοίκηση, όπως λέει, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της για την προστασία των ασθενών και της φήμης του ιδρύματος.

Tags: