Την Ήπειρο έχει βάλει στο μάτι ο… Βίκτωρ που σαρώνει για μια ακόμα μέρα την περιοχή. Οι χιονοπτώσεις και σήμερα είναι έντονες, ενώ από αργά το απόγευμα της Τετάρτης σήμανε εκ νέου συναγερμός και χρειάστηκε να βγουν στους δρόμους και πάλι τα εκχιονιστικά, δίνοντας μάχη κρατήσουν ανοιχτή την Εγνατία Οδό.

Όπως αναφέρει το epiruspost το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο στη Μηλιά Μετσόβου, στη Βωβούσα και σε πολλά χωριά του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων.

Μάλιστα στα χωριά των Τζουμέρκων έχουν προκληθεί ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ έχουν παγώσει οι πηγές του Βρυζοκάλαμου που δίνουν νερό στην περιοχή. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Ζαγόρια, ενώ πολλά από αυτά έχουν μείνει και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Από την άλλη, στις πεδινές περιοχές οι βροχοπτώσεις κατά διαστήματα ήταν έντονες, ενώ καθημερινά πλέον καταγράφονται και προβλήματα κακοκαιρίας.

Πάντως σήμερα το πρωί ήρθη η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Η κυκλοφορία οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων, διεξάγεται με αλυσίδες, ενώ κλειστή παραμένει η Επαρχιακή Οδός  Αθαμάνιου – Θεοδώριανων.

Επίσης εκχιονιστικά μηχανήματα της Εγνατίας οδού, κινούνται συνεχώς καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 130 χλμ. από την Κοζάνη έως τα Ιωάννινα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτή την οδό για τα αυτοκίνητα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά:

- από το 23ο χλμ. έως 34ο χλμ. της επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Αμυνταίου,

- από το 18ο χλμ. έως 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου),

-από το 28ο χλμ. έως 55ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) .

- από το 12ο χλμ. έως 24ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας - Βλάστης.

Τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων από το 4ο έως το 18ο χλμ. κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Φλώρινας - Θεσσαλονίκης, έχει διακοπεί λόγω καταστροφής του οδοστρώματος και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Tags: