«...Για να ψοφήσουν οι πρωταγωνιστές» -Μια αέναη ιστορία του κόσμου- του GabrielCalderon

Από 24 Φεβρουαρίου στο Θέατρο « 104 »

«...Για να ψοφήσουν οι πρωταγωνιστές»

Η Άννα, η εγγονή μιας οικογένειας στην Ουρουγουάη που προσπαθεί να ανακαλύψει τί συνέβη στην οικογένειά της την περίοδο της δικτατορίας στη Χώρα της, αποφασίζει με τη βοήθεια του συντρόφου της, του Ταδέο, να συγκεντρώσει όλους τους συγγενείς της γύρω από ένα κοινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν η “αλήθεια” που προσπαθεί να μάθει είναι εντέλει διαφορετική για τον καθένα; Όταν τα θύματα είναι ταυτόχρονα και θύτες; Μήπως η "αλήθεια" δεν υπάρχει και ούτε υπήρξε ποτέ; Ποιος θυμάται τί συνέβη στον πρώτο – πρώτο πόλεμο;; Ποιος στην πρώτη δικτατορία σε αυτό τον κόσμο; Ποιος τους νεκρούς και ποιος τους νικητές;

Μια "οικογενειακή αγέλη" σε ένα Χριστουγεννιάτικο δείπνο μεταξύ ζωντανών και νεκρών, ένοχων και περισσότερο ένοχων, μια αγέλη ανθρώπων απρόθυμων να διαταράξουν οποιαδήποτε ισορροπία, μια κοιτότητα απρόσωπη που δεν έλκει κανένα συγγενικό στοιχείο, μια ειρωνική, καγχάζουσα, επιθετική, προκλητική κοινότητα, έχει μόνο έναν σκοπό: να διατηρήσει τη "σιωπή" όσον αφορά το παρελθόν ακόμα και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συντέλεια του κόσμου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Το έργο γράφτηκε κατόπιν ανάθεσης από το “LeThéâtredesQuartiersd’Ivry“, Παρίσι – Γαλλία. Τον Σεπτέμβριο του 2012 παρουσιάστηκε στο «Διεθνές Φεστιβάλ του Μανισάλες» (Κολομβία). Κατόπιν, το έργο ανέβηκε στην Ουρουγουάη τον Νοέμβριο του 2012, ενώ τον Μάρτιο του 2013, ανέβηκε στο Παρίσι. Τέλος, έχει ενταχθεί στο ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου της Καταλονίας στη Βαρκελώνη, τον Απρίλιο του 2018, σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα. Έχει μεταφραστεί στα γαλλικά, στα αγγλικά, στα πορτογαλικά, στα καταλανικά και στα ελληνικά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφέας: Gabriel Calderon

Μετάφραση: Δημήτρης Ε. Ψαρράς

Σκηνοθεσία: Πάνος Κούγιας

Παίζουν: Αλεξάνδρα Παντελάκη, Αργύρης Γκαγκάνης, Δάφνη Μανούσου, Ιωάννης Αθανασόπουλος Αδριανός Γκάτσος, Χρήστος Καρανικόλας, Γεωργία Παντέλη

Σκηνικά- Κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου- Τζίνα Ηλιοπούλου Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Φωτογραφίες: ΒασίληςΜακρής

Post production:David Teissier

Δημόσιες σχέσεις: Γκέλυ Σαρηγιάννη

Παραγωγή: SQUARE THEATER COMPANY

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Θέατρο «104» (Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 11854 Αθήνα)

Τηλ: 210 3455.020

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Σάββατο:21:00

Κυριακή:19:00

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ.

Ειδικές κατηγορίες (φοιτητικά, ΑΜΕΑ, άνω των 65, κάρτα ανεργίας κλπ.): 10 ευρώ

Ατέλεια: 5 ευρώ

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top