Η Ford παράγει το νέο EcoSport στη Ρουμανία

Για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών

Η Ford παράγει το νέο EcoSport  στη Ρουμανία

Η Ford Motor Company – έχοντας βλέψεις στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία οχημάτων στην Ευρώπη – ξεκίνησε την παραγωγή του νέου μικρού SUV, Ford EcoSport, στο εργοστάσιο της Κραϊόβα, στη Ρουμανία. Η απόφαση παραγωγής του νέου EcoSport στην Ευρώπη αντί της συνέχισης της εισαγωγής του από το εργοστάσιο της Ford στο Chennai, Ινδία, θα βοηθήσει τη Ford να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών.

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis, ο Πρωθυπουργός Mihai Tudose και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της χώρας και τοπικοί εκπρόσωποι πλαισίωσαν σχεδόν 4.000 εργαζόμενους της Ford, τη στιγμή που το πρώτο νέο EcoSport πέρασε από τη γραμμή παραγωγής. Οι συνολικές πωλήσεις SUV της βιομηχανίας στις 20 Ευρωπαϊκές παραδοσιακές αγορές της Ford  αυξήθηκαν κατά 27% πέρσι και η αναλογία τους είναι πάνω από ένα στα τέσσερα στις ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη αυξήθηκαν πάνω από 30% το 2016 και έχουν αυξηθεί κατά 27% τους πρώτους οκτώ μήνες του 2017.

Η άνοδος των SUV μεταφράζεται και σε περισσότερες θέσεις εργασίας. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, η Ford δημιουργεί επιπλέον 1.700 θέσεις εργασίας στη Ford Craiova, ανεβάζοντας το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό για την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων στους 3.900 εργαζόμενους. Η συνολική επένδυση της Ford στις κορυφαίες παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Ρουμανία υπερβαίνει το τώρα το 1 δισεκατομμύριο ευρώ από το Μάρτιο του 2008 που ανέλαβε τον έλεγχο του εργοστασίου. Η Κραϊόβα είναι η μοναδική πηγή παραγωγής του EcoSport για την Ευρώπη (εξαιρουμένης της Ρωσίας), τροφοδοτώντας 56 ποικίλες αγορές σε τέσσερις ηπείρους, όπως Ηνωμένο Βασίλειο, Νέα Καληδονία στην Ωκεανία, Τουρκμενιστάν στην Κεντρική Ασία και Ν. Αφρική.  Η ομάδα της Ford Craiova θα συνεχίσει την παραγωγή του χιλιάρη κινητήρα EcoBoost της Ford – του μοναδικού που έχει κερδίσει τον τίτλο του Διεθνούς Κινητήρα της Χρονιάς για τέσσερις συνεχείς χρονιές.

Το νέο Ford EcoSport προσφέρει αυξημένη ευελιξία και μεγαλύτερες δυνατότητες, ανανεωμένο εσωτερικό και εξωτερικό στυλ και μία σειρά νέων τεχνολογιών όπως Ford Intelligent All Wheel Drive, που εξασφαλίζει βελτιωμένη πρόσφυση εντός και εκτός δρόμου. Ένας προηγμένος, νέος 1.5 EcoBlue diesel αποδίδει μέχρι 125 ίππους και βελτιωμένες εκπομπές CO2.. Η ανασχεδιασμένη καμπίνα διαθέτει εύχρηστα χειριστήρια και μαλακά υλικά, νέα κεντρική κονσόλα και πιο αναπαυτικά καθίσματα. Το EcoSport διατίθεται επίσης για πρώτη φορά σε σπορ έκδοση EcoSport ST Line εμπνευσμένη από τη Ford Performance.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top