H BMW Σειρά 2 Coupe και η BMW Σειρά 2 Cabrio θα λανσαριστούν τον Ιούλιο του 2017, με πιο εντυπωσιακό εμπρός στυλ, προβολείς LED στο βασικό εξοπλισμό, αναβαθμισμένο εσωτερικό και νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Επίσης προσφέρουν ασυναγώνιστες σπορ επιδόσεις, προνόμιο της πίσω κίνησης (αποκλειστικότητα στην κατηγορία) σε συνεργασία με αποδοτικά συστήματα κινητήρων.

Μία εκτεταμένη γκάμα τρικύλινδρων, τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων κινητήρων διατίθεται για τη BMW Σειρά 2 Coupe και BMW Σειρά 2 Cabrio, που αποδίδουν από 136 hp έως 340 hp (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,3 – 3,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 189 – 101 g/km). Όλοι οι κινητήρες βενζίνης και diesel προέρχονται από την τελευταία γενιά μηχανικών συνόλων BMW EfficientDynamics και υιοθετούν τεχνολογία BMW TwinPower Turbo. Οι κινητήρες diesel διαθέτουν νέα τεχνολογία υπερσυμπιεστή και αναβαθμισμένα συστήματα άμεσου ψεκασμού common-rail. Προσφέρονται εννέα προτάσεις κινητήρων για τη BMW Σειρά 2 Coupe και οκτώ για τη BMW Σειρά 2 Cabrio. Η κινητήρια ισχύς μεταφέρεται είτε μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή ενός οκτατάχυτου αυτόματου Steptronic.Το αποδοτικό αυτόματο διατίθεται στάνταρ με τα μοντέλα 220i, 230i, 225d και M240i xDrive Coupe και 225d και M240i xDrive Cabrio. Οι εκδόσεις 225d και M240i xDrive των Coupe και Cabrio συνδυάζονται στάνταρ με τη Sport έκδοση του αυτόματου οκτατάχυτου Steptronic, που περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγών σχέσεων στο τιμόνι.

Οι εκδόσεις BMW M240i/M240i xDrive είναι οι εκπρόσωποι M Performance των Coupe και Cabrio. Ο τρικύλινδρος straight-six κινητήρας με άμεσο ψεκασμό και τεχνολογία M Performance TwinPower Turbo αποδίδει 250 kW/340 hp, που επιταχύνει τη BMW M240i xDrive Coupe, από 0 στα 100 χλμ,./ώρα  σε 4,4 δευτ. (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7.4 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 169γρμ./χλμ.). Οι εκδόσεις M240i και 220d της BMW Σειράς 2 Coupe μπορούν να παραγγέλνονται είτε με την πολλά υποσχόμενη πίσω κίνηση ή με ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive. Οι πελάτες της BMW Σειρά 2 Cabrio μπορούν να παραγγείλουν xDrive για τη M240i

Τα νέα μοντέλα έχουν αποκτήσει  πιο εντυπωσιακό εμπρός τμήμα. Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται στάνταρ με προβολείς bi-LED. Το σύστημα των κύριων προβολέων διατίθεται επίσης με προσαρμοζόμενη λειτουργία full-LED προαιρετικά, με εμφάνιση που ενισχύει τη δυναμική και τεχνική εντύπωση που δημιουργείται από το εμπρός άκρο. Το μυώδες πίσω τμήμα υιοθετεί μονοκόμματα φώτα (λυχνίες LED στάνταρ) με το γνώριμο σχήμα BMW L να επεκτείνεται μέχρι τα πλευρά.

Το εσωτερικό των νέων μοντέλων της BMW Σειράς 2 διαθέτει ταμπλό νέας σχεδίασης, οδηγοκεντρικό πίνακα οργάνων, που αναδεικνύει σημαντικά την υψηλή ποιότητα του cockpit.. Η κεντρική οθόνη υψηλής ανάλυσης 8,8 ιντσών στις νέες BMW Σειρά 2 Coupe και BMW Σειρά 2 Cabrio εφοδιάζεται τώρα με λειτουργία αφής σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα Πλοήγησης Professional. Έτσι, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν ακόμα τρόπο ελέγχου των διαφόρων λειτουργιών, πέρα από την τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος iDrive (στάνταρ), του Touch Controller και του ευφυούς συστήματος φωνητικού ελέγχου. Τα μοντέλα νέας γενιάς προσφέρουν τη δυνατότητα επαγωγικής, ασύρματης φόρτισης συμβατών smartphones μέσω ειδικής υποδοχής, ενώ η πρόσβαση στο Apple CarPlay γίνεται μέσω κάποιου συστήματος πλοήγησης της BMW. Από την άλλη, το WiFi hotspot μέσα στο αυτοκίνητο προσφέρει μία γρήγορη, mobile διαδικτυακή σύνδεση για μέχρι δέκα συσκευές.

Η στάνταρ κάρτα SIM που είναι ενσωματωμένη στο αυτοκίνητο επιτρέπει βέλτιστη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε υπηρεσίες της BMW μέσω BMW ConnectedDrive, χωρίς να απαιτείται συνδεδεμένο smartphone. Μεταξύ των υπηρεσιών είναι Real Time Traffic Information (RTTI) με προειδοποίηση κινδύνου, On-Street Parking Information και πρόσβαση στο όχημα μέσω Remote Services. Η ολοκληρωμένη φιλοσοφία BMW Connected ενσωματώνει ομαλά την BMW Σειρά 2 στην ψηφιακή ζωή του χρήστη.

Η BMW είναι επίσης η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων που προσφέρει στους χρήστες Microsoft Office 365 μία ασφαλή σύνδεση στο διακομιστή για ανταλλαγή και επεξεργασία emails, καταχωρήσεις ημερολογίου και λεπτομέρειες επαφών, χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία του Microsoft Exchange.Η λίστα συστημάτων υποστήριξης που μπορούν να παραγγείλουν οι πελάτες περιλαμβάνει Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go. Το Driving Assistant διατίθεται επίσης προαιρετικά και περιλαμβάνει σύστημα Lane Departure Warning και City Collision Mitigation, που ενεργοποιεί τα φρένα αυτόματα σε ταχύτητες έως 60 km/h σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή πεζό.

Όπως και το στάνταρ μοντέλο, τα Coupe και Cabrio διατίθενται σε πολυτελείς εκδόσεις Luxury Line, Sport Line και M Sport, ενώ η γκάμα περιλαμβάνει και έναν εκπρόσωπο της σειράς BMW M Performance– την BMW M240i/M240i xDrive. Οι Mediterranean Blue, Seaside Blue και Sunset Orange έχουν προστεθεί στη γκάμα εξωτερικών αποχρώσεων. Η σειρά ζαντών αλουμινίου έχει ομοίως επεκταθεί – σε 17 σχέδια με διαστάσεις 16, 17 και 18 ιντσών. Με μήκος 4.432 mm, η BMW Σειρά 2 Coupe και η BMW Σειρά 2 Cabrio προσφέρουν σπορ επιδόσεις από ένα πακέτο συμπαγών διαστάσεων. Τα τετραθέσια συνδυάζουν δυναμικά ταλέντα με ένα υψηλό επίπεδο καθημερινής πρακτικότητας. Το Coupe έχει χώρο αποσκευών 390 L, ενώ το ηλεκτρικό, υφασμάτινο soft-top του Cabrio προσφέρει ένα αθόρυβο περιβάλλον όταν κλείνει χάρη σε πρόσθετα μέτρα μόνωσης. Επιπλέον ανοίγει και εν κινήσει – με ταχύτητες έως 50χλμ./ώρα .

Βαγγέλης Γκούμας

 

 

Tags: