"Πετάει" η VESPA με το νέο κινητήρα

Δείτε τα τεχνικά στοιχεία της GTS 125 και 150 EURO 4

"Πετάει" η VESPA με το νέο κινητήρα

Η μεγάλη, βολική, άνετη και εξαιρετικά προστατευτική Vespa GTS συνδυάζει το εκλεπτυσμένο αστικό στυλ με τον ταξιδιωτικό και τουριστικό χαρακτήρα που ενσαρκώνουν ανέκαθεν οι μεγάλες Vespa. Από την GS του 1955 έως την PX του 1978 και τη Vespa Rally του 1968, οι μεγαλύτερες Vespa συνδυάζουν διαχρονικά υψηλές επιδόσεις και άνεση, ακόμα και σε πολύ μεγάλες και απαιτητικές διαδρομές.

Τώρα η Vespa GTS ανανεώνεται με την υιοθέτηση του υπερσύγχρονου και τεχνολογικά προηγμένου κινητήρα i-get στην πιο εξελιγμένη του έκδοση: υγρόψυκτος, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, 4-βάλβιδο χρονισμό και σύστημα «Start & Stop», το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε μοντέλο Vespa. Ο κινητήρας είναι διαθέσιμος σε δύο μεγέθη: 125 και 150 cc, και οι δύο Euro 4, που αποτελούν κλασικές επιλογές για το πιο αγαπημένο σκούτερ στον κόσμο. Οι νέοι κινητήρες i-get είναι αποτέλεσμα μιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας που θέτει ως πρωταρχικό στόχο την επίτευξη πιο εξελιγμένων επιπέδων ποιότητας και αξιοπιστίας.

Περισσότερα από ένα εκατομμύρια χιλιόμετρα έχουν καταγραφεί μόνο στην αρχική φάση των δοκιμών, στην επίμονη προσπάθεια της Piaggio να επιτύχει αξιόπιστα αποτελέσματα. Η έκδοση των 125 cc τροφοδοτείται με ισχύ 9 kW στις 8.250 στροφές, ενώ η ισχυρότερη έκδοση των 150 cc αποδίδει 11 kW στις 8.250 στροφές. Οι επιδόσεις αυτές μεταφράζονται σε γρήγορους κινητήρες στον δρόμο, ειδικά σχεδιασμένους και κατασκευασμένους σύμφωνα με τις ανάγκες του οδηγού για χρήση του οχήματος σε αστικό και υπεραστικό περιβάλλον.

Πρόκειται για οδηγικές συνθήκες οι οποίες χαρακτηρίζονται από συχνές στάσεις και απαιτούν ευελιξία, γρήγορη επιτάχυνση και ομαλή οδήγηση. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εξασφαλίζονται από την εκπληκτική ροπή του οχήματος (11,1 Nm στις 6.750 σ.α.λ. για την έκδοση των 125 cc και 14 Nm στις 6.500 σ.α.λ. για την έκδοση των 150 cc) η οποία παρέχει στη Vespa GTS απίστευτη επιτάχυνση τόσο από στάση όσο και εν κινήσει.Επιπλέον, οι νέοι κινητήρες εξασφαλίζουν μεγάλα διαστήματα συντήρησης. Τα υγρά και τα φίλτρα αντικαθιστώνται κάθε 10.000 χλμ., ενώ οι βαλβίδες αρκεί να ρυθμίζονται κάθε 20.000 χλμ.

Η συνολική κατανάλωση καυσίμου επωφελείται από τη βελτιστοποίηση κάθε εξαρτήματος: η χιλιομετρική απόσταση του κύκλου δοκιμών WMTC φτάνει στα 42,4 χλμ./λίτρο για τη Vespa GTS 125 (41,1 χλμ./ λίτρο για τη GTS 150).Η Vespa επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την τεχνολογική της υπεροχή, που πάντα την έκανε να ξεχωρίζει και παρουσιάζεται ως ένα από τα πιο σύγχρονα, προηγμένα και ασφαλέστερα οχήματα του κόσμου.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top