Το διάταγμα του Αμερικανού Προέδρου για τους πρόσφυγες σχολίασε ο Ολυμπιονίκης Μο Φάρα, τονίζοντας ότι την Πρωτοχρονιά η βασίλισσα Ελισάβετ τον τίμησε με τον τίτλο του Ιππότη (Sir) και 27 ημέρες μετά ο Ντόναλτ Τραμπ τον αντιμετώπισε σαν να είναι εξωγήινος!

«Την 1η Ιανουαρίου αυτού του έτους, η βασίλισσα με έκανε ιππότη του Στέμματος. Στις 27 Ιανουαρίου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως με έκανε εξωγήινο» ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω facebook και πρόσθεσε: «Είμαι Βρετανός πολίτης και έχω ζήσει στην Αμερική τα τελευταία έξι χρόνια. Εργάζομαι σκληρά, πληρώνω τους φόρους μου και μεγαλώνω τα τέσσερα παιδιά μου στον τόπο που ονομάζουμε σπίτι. Τώρα, εγώ και πολλοί άλλοι ενημερωθήκαμε ότι ίσως να μην είμαστε ευπρόσδεκτοι. Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι πρέπει να εξηγήσω στα παιδιά μου πως ο μπαμπάς ίσως να μην είναι σε θέση να επιστρέψει σπίτι και να εξηγήσω γιατί ο Πρόεδρος εισήγαγε μια πολιτική άγνοιας και προκαταλήψεων.

Στη Μ. Βρετανία με καλοδέχθηκαν όταν ήρθα από τη Σομαλία σε ηλικία οκτώ ετών και μου έδωσαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου, που κατακτώ μετάλλια για τους Βρετανούς και που έλαβα τη μέγιστη τιμή του «Ιππότη».

Η ιστορία μου είναι ένα παράδειγμα γι' αυτό που μπορεί να συμβεί όταν ακολουθούνται πολιτικές συμπόνιας και κατανόησης και όχι μίσους και απομόνωσης.»

Σημειώνεται πως ο Φάρα έκανε την ανάρτηση από την Αιθιοπία όπου βρίσκεται για προπόνηση, ενώ είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να γυρίσει στην γυναίκα του και τα παιδιά του στο Πόρτλαντ!

Tags: