Alert για ελεύθερους επαγγελματίες! Προσοχή με τη νέα εκκαθάριση του ΕΦΚΑ – Πότε γίνεται συμψηφισμός

Ο φοροτεχνικός Δημήτρης Μπόκαρης εξηγεί στο star.gr τα δύο θέματα που προκύπτουν - Πρώτη ανάρτηση 13:52

Εντός του Νοεμβρίου θα γίνει η νέα εκκαθάριση του ΕΦΚΑ για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Βάσει των εισοδημάτων του 2016 θα προκύψει ο καινούργιος ΕΦΚΑ.

Δύο είναι τα θέματα που προκύπτουν, όπως περιγράφει στο star.gr ο φοροτεχνικός Δημήτρης Μπόκαρης.

1) Τα εισοδήματα του 2016 να είναι μικρότερα από τα εισοδήματα του 2015

«Σε αυτήν την περίπτωση με τη νέα εκκαθάριση θα γίνει συμψηφισμός. Δηλαδή τα χρήματα που είναι να επιστραφούν στον επαγγελματία, θα συμψηφιστούν με επόμενες οφειλές. Μέχρι να εξοφληθούν οι επόμενες οφειλές και να πληρώνει τον ΕΦΚΑ που του αναλογεί να πληρώνει» εξηγεί ο φοροτεχνικός.

2) Τα εισοδήματα του 2016 να είναι μεγαλύτερα από τα εισοδήματα του 2015

«Σε αυτήν την περίπτωση ο ελεύθερος επαγγελματίας θα πληρώσει περισσότερα χρήματα από αυτά που πλήρωνε για τον ΕΦΚΑ μέχρι σήμερα. Οι αναδρομικές εισφορές που θα του έρθουν, θα είναι σε δόσεις, για να μπορέσει να πληρώσει τον ΕΦΚΑ που οφείλει τα προηγούμενα χρόνια» επισημαίνει ο κος Μπόκαρης.

«Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έρθει και πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων στον οργανισμό του ΕΦΚΑ και του ΤΕΒΕ, έτσι ώστε κάποιοι από τους επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν επέκταση επαγγέλματος και δεν έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα τον ΕΦΚΑ, να μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, να πληρώσουν τις δόσεις και να πάρουν τα πιστοποιητικά που θέλουν από την υπηρεσία» καταλήγει ο φοροτεχνικός. 

Σοφία Βάγκα

email: svagka@star.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top