Τι ισχύει με τον χριστουγεννιάτικο μποναμά που εξήγγειλε ο Τσίπρας- Τι λένε οι συνταξιούχοι

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR

Χριστουγεννιάτικο μποναμά 617 εκ. ευρώ εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Θα δοθεί σε 1,6 εκ. χαμηλοσυνταξιούχους στις 22 Δεκεμβρίου. Στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Παναγοπούλου θα δούμε ποιους αφορά και πόσα χρήματα θα πάρουν με αναλυτικά παραδείγματα.

«Αυτό θα είναι μία ανάσα διότι είμαστε κάτω από το όριο της φτώχειας, από την άλλη αυτό θα είναι μόνο για τώρα, για μερικές μέρες των Χριστουγέννων και μετά θα έχουμε μία από τα ίδια»

«Θα μας τα δώσουν αλλά με το καινούργιο πακέτο που έρχεται θα μας τα πάρουν αλλιώς».

Από τα 2,7 εκατ. συνταξιούχους, 1.591.000 θα λάβουν τα 617 εκ. από την υπεραπόδοση των εσόδων του προϋπολογισμού του 2016 και όχι από το πρωτογενές πλεόνασμα, του οποίου το ύψος, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, δεν διακυβεύεται.

«Τέτοια κόλπα χρησιμοποιούσαν ανέκαθεν. Συνδέουν ένα επίδομα με την 13η σύνταξη. Είναι ντροπή, ξέρουν πόσα έκοψαν το 2016, ξέρουν πόσα θα κόψουν παραπέρα. Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάνε ντροπή σε αυτούς που κυβερνάνε» δήλωσε ο Παντελής Τάτσης, Πρόεδρος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Την εφάπαξ ενίσχυση θα λάβουν όσοι συνταξιούχοι έχουν εισόδημα από το άθροισμα όλων των συντάξεων που λαμβάνουν έως 850 ευρώ μικτά.  Το ύψος του επιδόματος ισούται με τη διαφορά των αποδοχών τους από τα 850 ευρώ. Κάποιος με συντάξιμες αποδοχές 400 ευρώ, θα εισπράξει 450 ευρώ. Συνταξιούχος με αποδοχές  500 ευρώ, θα εισπράξει 350 ευρώ. Αν η διαφορά είναι μικρότερη του ποσού των 300 ευρώ, ο συνταξιούχος θα λάβει  300 ευρώ.  Για παράδειγμα κάποιος που παίρνει σύνταξη 800 ευρώ θα εισπράξει 1.100  ευρώ.

«Έπαιρνα 190 ευρώ και μας το έκοψαν. Όλο παίρναμε 480 ευρώ και τώρα μας έδωσαν 304! Με ένα 500άρικο κουτσά στραβά τα έβγαζα τώρα με 304 ευρώ ούτε για φάρμακα δε φτάνουν! Τι πράγματα είναι αυτά πως μας κατάντησαν έτσι;»

«Τώρα δίνουν 13η σύνταξη άλλη μπαρούφα! Το άκουσα και έχω πετάξει στα σύννεφα.. τέτοιο δούλεμα; Αρκετά!»

Η εφάπαξ ενίσχυση θα δοθεί μαζί με την σύνταξη Ιανουαρίου στις 22 Δεκεμβρίου.

«Μας τα δίνουν και μετά μας τα παίρνουν και μας τα παίρνουν πιο χοντρά».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top