Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης γίνεται… γεμιστά! Ενημερωθείτε, πριν ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας και η προφητική δήλωση της Φωτίου

​Παροχές σε... είδος αντί για χρήμα σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση σε 400.000 οικογένειες που δικαιούνται το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Οι δικαιούχοι όχι μόνο δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα, αλλά πλέον θα είναι υποχρεωμένοι να το χρησιμοποιούν μόνο για… αγορές τροφίμων, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου εργασίας, μέσω ειδικής κάρτας μόνο για σίτιση.

Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης ανέρχεται στα 200 ευρώ το μήνα και προσαυξάνεται ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας. Το υπουργείο σκοπεύει να μειώσει το συνολικό κόστος για το πρόγραμμα. Από 900 εκατομμύρια ευρώ που είναι τα χρήματα για τα επιδόματα, πρόκειται,σύμφωνα με πληροφορίες,να δαπανηθούν 400 με 450 εκατομμύρια.

Με το σύστημα που ισχύει τώρα, μια μονογονεϊκή οικογέ��εια δικαιούται κοινωνικό εισόδημα ύψους 300 ευρώ. Τα μισά, δηλαδή τα 150 ευρώ μπορεί να τα παίρνει από τον λογαριασμό της στην τράπεζα και τα υπόλοιπα 150 ευρώ μπαίνουν σε μια προπληρωμένη κάρτα με ��ην οποία μπορεί να αγοράζει... διάφορα προϊόντα. Όμως, στις κατά τόπους κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, οι οποίες εφαρμόζουν πιλοτικά το πρόγραμμα, καθημερινά καταφθάνουν άνθρωποι που προσπαθούν απεγνωσμένα να ενταχτούν για να πάρουν έστω και 200 ευρώ!

Θυμάστε την επική δήλωση της υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου για τα γεμιστά;

«Άλλωστε τα γεμιστά είναι ελληνική επινόηση. Με το τίποτα όπως είναι τα γεμιστά χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2015 η αρμόδια υπουργός και κάπως έτσι γίνεται έναν... χρόνο μετά όχι μόνο γι' αυτούς που περιμένουν σε μετρητά το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης και τελικά θα το πάρουν σε ντομάτες και πιπεριές, αλλά και για πολλούς άλλους!

BINTEO STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top