Στα ΑΖΗΤΗΤΑ το νέο ΕΣΠΑ! Μόλις στο 2,3% η απορρόφηση των προγραμμάτων

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολιγωρεί και επιδεικνύει κάκιστες επιδόσεις

Στα ΑΖΗΤΗΤΑ το νέο ΕΣΠΑ! Μόλις στο 2,3% η απορρόφηση των προγραμμάτων

Ιδιαίτερη κακή είναι η (μέχρι στιγμής) επίδοση της χώρας μας στην απορρόφηση των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κωστή Χατζηδάκη, οι πόροι που απορροφήθηκαν περιορίζονται στα 294 εκατ. ευρώ σε ό,τι αφορά τα τομεακά προγράμματα (ποσοστό 2,33%), ενώ στα περιφερειακά προγράμματα ανέρχονται στα 137 εκατ. ευρώ (ποσοστό 2,53%).

«Σε μία συγκυρία που η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από τη συνδρομή του νέου ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολιγωρεί και επιδεικνύει κάκιστες επιδόσεις. Και αυτό, μάλιστα, παρόλο που παρέλαβε το σύνολο του νέου ΕΣΠΑ εγκεκριμένο: το συνολικό πρόγραμμα είχε εγκριθεί 3ο κατά σειρά μεταξύ των 28 κρατών της ΕΕ από το Μάιο του 2014 και τα 19 επιμέρους Επιχειρησιακά Προγράμματα είχαν εγκριθεί από το Δεκέμβριο του 2014 και ο νόμος για το ΕΣΠΑ είχε ψηφιστεί την ίδια περίοδο» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Εύχομαι η κυβέρνηση έστω και τώρα να ανασκουμπωθεί και να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη σοβαρότητα το νέο ΕΣΠΑ. Ελπίζω, επίσης, να μην δούμε ξανά στη ΔΕΘ το κακόγουστο αστείο να πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας για τις επιδόσεις της κυβέρνησής του στο ΕΣΠΑ. Ας τον ενημερώσουν οι υπουργοί του για την πραγματικότητα!» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top