Χάνουμε τα καλά μυαλά, χάνουμε και πολλά λεφτά!

Απογοητευτικά στοιχεία από τον ΣΕΒ

Χάνουμε τα καλά μυαλά, χάνουμε και πολλά λεφτά!

​Η Ελλάδα χάνει τα μυαλά της και τα… λεφτά της! Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, η μετανάστευση των ελλήνων λόγω της οικονομικής κρίσης κοστίζει 2.000.000.000 ευρώ τον χρόνο!

Για να καταλάβει κανείς τι σημαίνει το ποσό αυτό, αρκεί να πούμε πως τα χρήματα αντιστοιχούν στα 2/3 περίπου του ΕΝΦΙΑ που βεβαιώνεται ή στο 20% των εισφορών που εισπράττει το ΙΚΑ!

Στο εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία αναφέρεται πως η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό εργαζομένων που έχουν υπερβάλλουσες δεξιότητες σε σχέση με αυτές που απαιτεί η εργασία τους (28% αντί 10% για τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ), ενώ το 41,4% (αντί 39,6% στον ΟΟΣΑ) εργάζεται σε άλλο αντικείμενο από αυτό που σπούδασε.

Την ίδια ώρα, μεγάλο μέρος του ενήλικου πληθυσμού στην Ελλάδα φαίνεται να στερείται σημαντικών δεξιοτήτων κατανόησης κειμένων (26,5%), μαθηματικών εννοιών, (28,5%) και πληροφορικής (47,9%).

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατη μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφει ότι λόγω της κρίσης έχουν μεταναστεύσει 427.000 έλληνες που είναι άτομα υψηλής εξειδίκευσης, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα κύματα μετανάστευσης της περιόδου 1903-17 και 1960.

Δείτε επίσης:

ΈΚΘΕΣΗ-ΣΟΚ: Η κρίση έδιωξε από την πατρίδα μισό εκατομμύριο Έλληνες!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top