ΑΤΙΜΕ ΕΝΦΙΑ! Μπιρ-παρά νοικιάζουν τα εξοχικά τους στην Χαλκιδική-ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ψάχνουν ενδιαφερόμενους ακόμη και στο facebook!

ΑΤΙΜΕ ΕΝΦΙΑ! Μπιρ-παρά νοικιάζουν τα εξοχικά τους στην Χαλκιδική-ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

​Πριν 15χρόνια, την εποχή δηλαδή που δεν υπήρχαν μνημόνια, αξιολογήσεις, τρόικες και θεσμοί, και η «κουτσή Μαρία» είχε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στην Χαλκιδική! Άνθρωποι διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων από ποικίλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ακόμη και από την Αθήνα, έβρισκαν λίγα μέτρα γης και έφτιαχναν ένα εξοχικό- άλλοι μεγάλο και άλλοι μικρό- για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες!

Σήμερα εν έτη 2016 πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Ο... ΕΝΦΙΑ, οι φόροι εισοδήματος, το κόστος της βενζίνης για τα "πήγαινε έλα" και η ακρίβεια άλλαξαν τα δεδομένα για τους περισσότερους Βορειοελλαδίτες, οι οποίοι νοικιάζουν τα σπίτια τους στην Χαλκιδική, προκειμένου να πληρώσουν το κράτος και να γλιτώσουν την φυλακή!

Τόσο στο facebook, όσο και σε σελίδες ενοικίασης παραθεριστικών ακινήτων οι αγγελίες για μεζονέτες, διαμερίσματα και κατοικίες προς ενοικίαση είναι αμέτρητες! Και φυσικά δεν μιλάμε για δωμάτια που είχαν κατασκευαστεί ευθύς εξαρχής γ��α τουριστική μίσθωση, αλλά για σπίτια που αρχικά προορίζονταν για την διαμονή των ιδιοκτητών τους και μόνο.

Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες δίνουν τα σπίτια τους όλο το καλοκαίρι, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να συνδυάσουν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου», νοικιάζοντας το σπίτι τους, μόνο τις ημέρες που δεν θα μένουν οι ίδιοι σε αυτό!

Ας δούμε μερικές περιπτώσεις που βρήκαμε στο διαδίκτυο:

-Στο Πευκοχώρι ενοικιάζεται σπίτι 150 μέτρα από την θάλασσα, μέχρι και 3 Ιουλίου. 70 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Ελάχιστη διαμονή 3 διανυκτερεύσεις.

air.jpg

-Περιοχή Ξενία. Σπίτι για 6 άτομα νοικιάζεται 100 ευρώ την ημέρα, μέχρι 3 Ιουλίου. Ελάχιστη διαμονή 2 διανυκτερεύσεις.

air2.jpg

-Στη Χανιώτη σπίτι 50 μέτρα από την θάλασσα. 90 ευρώ την ημέρα. Χωράει τέσσερα άτομα. Διαθέσιμο μέχρι 3 Ιουλίου. Eλάχιστη διαμονή 2 διανυκτερεύσεις.

air3.jpg

-Μεζονέτα με αυλή και πέντε κρεβάτια, μπροστά στη θάλασσα. Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής. Τρία υπνοδωμάτια, μέχρι οκτώ επισκέπτες. Ελάχιστη διαμονή 10 διανυκτερεύσεων. 65 ευρώ την ημέρα!

air10-.jpgair11-.jpg

air12.jpg

-Παραθαλάσσιο σπίτι, με δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο για 4 άτομα. Είναι 200 τμ και διαθέτει παρκινγκ. Ελάχιστη διαμονή 3 διανυκτερεύσεων. 57 ευρώ την ημέρα.

air20.jpgair21.jpg

-Διαμέρισμα με ένα μπάνιο και ένα υπνοδωμάτιο για 4 άτομα. Νεάπολη Χαλκιδικής. Ελάχιστη διαμονή 1 διανυκτέρευση. 57 ευρώ την ημέρα.

air30.jpg

-Σπίτι με ένα μπάνιο και ένα υπνοδωμάτιο για 4 άτομα στη Νέα Ποτίδαια. Ελάχιστη διαμονή 2 διανυκτερεύσεων. 54 ευρώ την ημέρα.

air40.jpgair41.jpg

-Καλλιτεχνικό σπίτι με κήπο στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο, ένα μπάνιο και χωράει 4 άτομα! Ελάχιστη διαμονή 1 διανυκτέρευση. 34 ευρώ την ημέρα.

air50.jpg

-Ανακαινισμένο σπίτι στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής με δύο υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο, και 4 κρεβάτια! Ελάχιστη διαμονή 7 διανυκτερεύσεων. 70 ευρώ την ημέρα!

air60.jpg

Και η λίστα δεν τελειώνει… με τίποτα! Με μερικά ΚΛΙΚ στο διαδίκτυο θα το διαπιστώσετε και εσείς!

Αν πάντως φέτος, δεν έχετε αποφασίσει που θα κάνετε διακοπές, ακούστε το αγαπημένο σλόγκαν όλων των Βορειοελλαδιτών πως «σαν την Χαλκιδική δεν έχει» και δεν θα χάσετε! Σπίτια άλλωστε εκεί...υπάρχουν πολλά!

Της Άννας Σταματιάδου

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top