Στουρνάρας: Οι τράπεζες είναι έτοιμες πλέον να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των κόκκινων δανείων

Συναντήθηκε στη Σόφια με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπ. Μπορίσοφ

Με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Boyko Borissov συναντήθηκε σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σόφια, κατόπιν πρόσκλησης της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας (BNB). Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας κ. Vladislav Goranov και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας κ. Dimitar Radev.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας τις τελευταίες θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία που σχετίζονται με την περάτωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.
Είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θετικές εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση που καθιστά τις ελληνικές τράπεζες ικανές και έτοιμες να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών και κυρίως στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Τέλος, κατά τη συνάντηση τονίστηκε η σημασία της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας.
Κατόπιν, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με ανώτερα στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top