Χρωστάς σε Εφορία και Ταμεία; Νέα ευκαιρία με ρύθμιση «α λα καρτ» για ληξιπρόθεσμα χρέη

Στα σκαριά σχέδιο νόμου για εξατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε οφειλέτη

Χρωστάς σε Εφορία και Ταμεία; Νέα ευκαιρία με ρύθμιση «α λα καρτ»  για ληξιπρόθεσμα χρέη
Νέα ρύθμιση «αλά καρτ» με βάση τη φοροδοτική και εισφοροδοτική ικανότητα του κάθε οφειλέτη «μαγειρεύεται» για χρέη προς Ταμεία και εφορίες, όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος».
Στόχος είναι να εισρεύσει «ζεστό χρήμα» στα ασφαλιστικά ταμεία και να εξουδετερωθεί η κρυφή «βόμβα» των ανείσπρακτων οφειλών, που αγγίζουν τα 29 δισ. ευρώ μόνο σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, όπως και να επανενταχθούν στο σύστημα χιλιάδες οφειλέτες.
Το νομοσχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά και πρέπει να εγκριθεί από τους θεσμούς, προβλέπει ρύθμιση με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη με εξατομικευμένο πακέτο αποπληρωμής της οφειλής του βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.
Σε πρώτη φάση προβλέπεται διασταύρωση οφειλών. Αν δηλαδή κάποιος χρωστά και εισφορές και φόρους, θα επιδιώκεται συνολική διευθέτηση του χρέους, μέσω της σταδιακής συνεργασίας του Κέντρου ��ίσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Στη συνέχεια μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών θα «σκανάρονται» τραπεζικοί λογαρισσμοί, καταθέσεις και ακίνητα που τυχόν έχει, ώστε να εντάσσεται αυτόματα, με συγκεκριμένα κριτήρια, σε κάποια κατηγορία δόσεων.
Αν πρόκειται για επιχείρηση, θα εξετάζονται και άλλα κριτήρια, όπως τα έσοδα και ο κύκλος των εργασιών.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top