Φόρο 30% σε εισοδήματα από 20.000 ευρώ προτείνει η κυβέρνηση για να καλμάρει τη Βελκουλέσκου

Οι πολίτες καλούνται και πάλι να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά

​Έξαλλα είναι τα μέλη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας από τη στάση που κράτησε χθες η Ντ. Βελκουλέσκου, βάζοντας ουσιαστικά τρικλοποδιά λίγο πριν κλείσει η διαβούλευση για τη φορολογία εισοδήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ φέρεται να ζητά διεύρυνση της φορολογικής βάσης προς τα κάτω, δηλαδή επιβαρύνσεις και για τα χαμηλά εισοδήματα.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυρία Βελκουλέσκου ζήτησε να αυξηθεί η έκτακτη εισφορά στα χαμηλά κλιμάκια, ως αντάλλαγμα για τη μη μείωση του αφορολόγητου.

Έτσι τώρα, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα έχει βγάλει και πάλι τα μολύβια και γράφει τις αντιπροτάσεις της, ώστε να καμφθούν οι νέες αντιδράσεις που εγείρει το Ταμείο.

Στόχος είναι να αποφευχθεί η μείωση του αφορολόγητου, όμως κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν η ελληνική πλευρά να κάνει κάποιες μικρές παραχωρήσεις, αν τα πράγματα φτάσουν σε αδιέξοδο, όπως η μείωση του αφορολόγητου λίγο κάτω από τις 9.500 ευρώ.

Αυτό πάντως που προκρίνουν είναι μια φορολογική κλίμακα που για μια ακόμα φορά θα επιβαρύνει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Συγκεκριμένα με τη νέα αυτή κλίμακα θα αυξάνεται ο φόρος ακόμα και για όσους έχουν εισόδημα 20.000 ευρώ το χρόνο.

Η ελληνική αντιπρόταση προβλέπει συντελεστή 22,5% για εισόδημα έως 20.000 ευρώ το χρόνο.

Αναλυτικά η ελληνική πλευρά φέρεται να προτείνει στους θεσμούς τους εξής συντελεστές:

30% για εισόδημα από 20.001 ως 25.000 ευρώ/χρόνο
32% για εισόδημα από 25.001 ως 40.000 ευρώ/χρόνο
42% για εισόδημα από 42.001 ως 60.000 ευρώ/χρόνο
50% για τα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ/χρόνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top