Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 21/09/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 21/09/2015

​Πτωτικά κινήθηκε η πλειοψηφία των χρηματιστηριακών δεικτών κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, ιδίως μετά από τις πρόσφατες επισημάνσεις της Janet Yellen.

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή συνεδρίαση, οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν πτωτικά από τα πρώτα λεπτά συναλλαγών, για να ολοκληρώσουν με απώλειες κατά 1.34%, 3.06% και 2.56% για τους FTSE, DAX και CAC, αντίστοιχα. Μεταξύ άλλων κλάδων, σημειώθηκαν ισχυρές απώλειες στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, λόγω της νέας πτώσης στην τιμή του αργού πετρελαίου.

Στη λεωφόρο Αθηνών, μετά από το θετικό γύρισμα των τραπεζών προς το τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης αποτέλεσε τη θετική εξαίρεση στο Ευρωπαϊκό κλίμα και κατάφερε να ολοκληρώσει τις συναλλαγές με άνοδο κατά 0.76%. Ο συναλλακτικός όγκος παρέμεινε υποτονικός στα 45 εκατ. Ευρώ, ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντ��δραση της αγοράς στο χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, με τη διάψευση των δημοσκοπήσεων και την άνετη επικράτηση του υφιστάμενου κυβερνητικού συνασπισμού.

Παρόμοια η εικόνα και στις ΗΠΑ, οπού ο προπορευόμενος δείκτης που εκδίδει το Conference Board ανήλθε στο 0.1%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και καταδεικνύοντας μετριοπαθή ανάπτυξη για την αμερικάνικη οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 1.74%, 1.36% και 1.62%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση το αρνητικό κλίμα παραμένει με τον Hang Seng να υποχωρεί κατά 1.24% στο Χόνγκ Κόνγκ, ενώ οι αγορές στο Τόκιο παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος καταγράφονται ήπιες διακυμάνσεις, καθώς το Ευρώ σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0.05% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1304) και το Γιέν Ιαπωνίας (135.58), ενώ παραμένει σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τη Βρετανική Στερλίνα (0.7270).

Σε ένα αρκετά ήπιο οικονομικό ημερολόγιο για τη σημερινή συνεδρίαση, ξεχωρίζει ο δείκτης πωλήσεων κατοικιών και οι δημοπρασίες τρίμηνων και εξάμηνων εντόκων γραμματίων για τις ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί στις 14:00 και 15:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top