Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 15/09/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 15/09/2015
Η διστακτικότητα που εκδηλώθηκε με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και ήπιες ρευστοποιήσεις θέσεων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές επιδιώκουν να μειώσουν την έκθεσή τους σε χρηματοοικονομικά προϊόντα, πριν από τη μείζονος σημασίας συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή συνεδρίαση, στα θετικά νέα της ημέρας συγκαταλέγεται η βελτιωμένη μέτρηση για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη η οποία αυξήθηκε κατά 0.6% σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον πήχη στο 0.3%. Το γενικότερο επιβαρυμένα κλίμα καθώς και η νέα πτώση στην τιμή του πετρελαίου οδήγησαν τον Βρετανικό FTSE και τον Γαλλικό CAC σε απώλειες κατά 0.54% και 0.67%, αντίστοιχα. θετική εξαίρεση αποτέλεσε ο Γερμανικός DAX, ο οποίος κατέγραψε οριακή άνοδο κατά 0.08%.
Στο χρηματιστήριο Αθηνών τα τραπεζικά χαρτιά δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις, ιδίως προς την ολοκλήρωση των συναλλαγών, με το Γενικό δείκτη να αγγίζει το χαμηλό ημέρας υποχωρώντας κατά 1.8%. Πριν τις δημοπρασίες όμως, εμφανίστηκαν εντολές αγοράς σε μετοχές της πραγματικής οικονομίας, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να περιορίσει τις απώλειες στο -0.12% και να ολοκληρώσε�� τις συναλλαγές στις 673 μονάδες. Ο συναλλακτικός όγκος κινήθηκε στα γνώριμα ρηχά επίπεδα των τελευταίων ημερών, καθώς δεν ξεπέρασε τα 29 εκατ. Ευρώ.
Ίδια η εικόνα και στις ΗΠΑ, όπου τα χρηματιστήρια κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος από τα πρώτα λεπτά συναλλαγών, με τις απώλειες όμως να διατηρούνται σε λογικά επίπεδα. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.38%, 0.34% και 0.41%, αντίστοιχα.
Κατά την πρωινή συνεδρίαση φαίνεται να επανέρχεται η μεταβλητότητα στις Ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν αρνητικά τα αντικρουόμενα στοιχεία για το λιανεμπόριο και τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα, οδηγώντας τον Hang Seng σε απώλειες κατά 0.42%. Παράλληλα η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας ολοκλήρωσε τη διήμερη συνεδρίαση αφήνοντας αμετάβλητα τα παρεμβατικά επιτόκια, γεγονός που αποτιμάται θετικά από την επενδυτική κοινότητα, καθώς ο Ιαπωνικός Nikkei ενισχύεται κατά 0.53%.
Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει πτωτικές τάσεις σήμερα το πρωί, σημειώνοντας απώλειες κατά 0.03%, 0.07% και 0.49% σε σχέση με το δολάριο ΗΠΑ (1.1314), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7331) και το Ιαπωνικό Γιέν (135.58).
Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει το εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης, καθώς και οι επιδόσεις του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ, οι ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 και 12:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top