Έφοδοι της Εφορίας στα σπίτια και κατασχέσεις- εξπρές

Ακόμη και στα χρήματα στα… στρώματα!

Έφοδοι της Εφορίας στα σπίτια και κατασχέσεις- εξπρές
Με επιτόπου κατασχέσεις των τιμαλφών, των πινάκων, αλλά και των μετρητών που θα βρίσκουν κρυμμένα στα στρώματα, από τους εφοριακούς, που θα διενεργούν ελέγχους μέσα στις κατοικίες, θα κινδυνεύουν οι φορολογούμενοι, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Αγορά» , ύστερα από την ασφυκτική πίεση που ασκείται για να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι 101 δράσεις του τρίτου μνημονίου, που καλείται να υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παράγοντες του υπουργείου που ήταν αυτήκοοι μάρτυρες της απαίτησης για επιτόπου κατασχέσεις των κινητών αξιών, δήλωσαν, μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι «τα λεφτά στα στρώματα δεν θα κινδυνεύουν πια από τους κλέφτες, αλλά από την εφορία!».

Με βάση τις συγκεκριμένες δράσεις θα «αγριέψει» ακόμα περισσότερο η εφορία και μεταξύ άλλων θα προχωρά σε αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις μισθών-συντάξεων, δεσμεύσεις λογαριασμών κ.α.).

Η αρχή θα γίνει με τα πρόσφατα ληξιπρόθεσμα χρέη, όπως οι δόσεις από το φόρο εισοδήματος ή οι δόσεις ρυθμίσεων από τις οποίες τέθηκε εκτός ο φορολογούμενος. Τον Οκτώβριο όλοι οι φορολογούμενοι θα λάβουν ένα ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών, με τα αναγκαστικά μέτρα να λαμβάνονται στη συνέχεια εναντίον αυτών με σημαντικά ληξιπρόθεσμα, αλλά και περιουσία.

Άλλη δράση αφορά στην «εξασφάλιση της διαρκούς πρόσβασης της φορολογικής διοίκησης στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων (και ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνουν ως έδρα την κατοικία τους) για τη διεξαγωγή ελέγχων εγκαίρως και για σκοπούς επιβολής του νόμου».

Κάποιες από τις συγκεκριμένες προτάσεις των δανειστών είχε επιχειρηθεί να υλοποιηθούν επί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά είχαν ανακληθεί μετά από έντονες αντιδράσεις.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top