Αναδρομική φοροεπιδρομή: Στις 20 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε, στις 21… σκάνε ραβασάκια!

Αυξήσεις φόρων σε αγρότες κατόχους ΙΧ μεγάλου κυβισμού και χιλιάδες εταιρείες

Αναδρομικές αυξήσεις φόρων για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, ιδιοκτήτες αυτοκίνητων μεγάλου κυβισμού, πισινών και σκαφών αναψυχής καθώς και για χιλιάδες ανώνυμες και περιορισμένης ευθύνης εταιρείες αναμένονται αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Η φοροεπιδρομή έχει… ρίζες σε ψηφισμένες διατάξεις που προβλέπει το νέο μνημόνιο, οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις συντελεστών προκαταβολής φόρου εισοδήματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης, αναδρομικά για τη χρήση του έτους 2014.

Ειδικότερα, περίπου 620.000 αγρότες και δεκάδες χιλιάδες κάτοχοι αυτοκινήτων κυβισμού άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών, δεξαμενών κολύμβησης και σκαφών αναψυχής μήκους άνω των 5 μέτρων θα λάβουν, μέσω του συστήματος TAXISnet, ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις για την πληρωμή επιπλέον φόρων.

Παράλληλα, δεκάδες χιλιάδες ΑΕ και ΕΠΕ θα λάβουν ηλεκτρονικά νέες ειδοποιήσεις άμεσου προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος, προκειμένου να καταβάλουν επιπλέον προκαταβολή φόρου έναντι του επόμενου έτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top