Αλαλούμ στο ΙΚΑ μετά από έγγραφο για «πάγωμα» των συντάξεων!

Τι αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή του το Ταμείο

Χαμό προκάλεσε εσωτερικό έγγραφο του ΙΚΑ το οποίο προέβλεπε ότι «π��γώνουν» οι διαδικασίες χορήγησης συντάξεων για αιτήσεις που κατατέθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά, το οποίο, τελικά, ανακλήθηκε!

Σύμφωνα με το εσωτερικό έγγραφο που προκάλεσε αλαλούμ, λόγω αδυναμίας έγκυρου και οριστικού υπολογισμού των συντάξεων μετά τη ψήφιση του νέου νόμου, το Ίδρυμα θα σταματούσε την έκδοση νέων συντάξεων, αναδρομικά από 1/1/2015 και για όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί. Επίσης, σύμφωνα με την αποσυρθείσα εγκύκλιο, οι μόνοι που θα μπορούσαν να βγάλουν σύνταξη θα ήταν όσοι συμπλήρωναν το 67ο έτος και είχαν τουλά��ιστον 4.500 μέρες ασφάλισης.

Με νέο έγγραφο, το ΙΚΑ «μάζεψε» άρον άρον την ανακοίνωσή του και διευκρινίζει ότι αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν έως και την ψήφιση του νόμου 4336/2015 και εφεξής διεκπεραιώνονται κανονικά, με την επιφύλαξη των σχετικών εγκυκλίων που αναμένονται από το αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που εφαρμόζονταν προ της ισχύος του εγγράφου.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top