Λευκός καπνός από την ΕΚΤ: Αυξάνεται στα 900 εκατ. ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Θετική έκβαση μετά από την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή

Λευκός καπνός από την ΕΚΤ: Αυξάνεται στα 900 εκατ. ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Μετά από τρεις αγωνιώδεις εβδομάδες που οι ελληνικές τράπεζες είναι κλειστές και έχουν επιβληθεί capital controls, βγήκε επιτέλους σήμερα λευκός καπνός από την ΕΚΤ, η οποία αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση να προχωρήσει στην αύξηση του ορίου έκτακτης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, μέσω του ELA.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι μετά από τη νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Η αύξηση ανέρχεται στα 900 εκατ. ευρώ ανά εβδομάδα και όπως ανακοινώθηκε δεν κουρεύονται τα ελληνικά ομόλογα.

«Η απόφαση να αυξήσουμε τον ELA σήμερα ήταν συμμετρική με την απόφαση να τον παγώσουμε πριν μερικές ημέρες», δήλωσε ο κ. Ντράγκι, αναγνωρίζοντας ότι «τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα με την απόφα��η για χρηματοδότηση – γέφυρα αλλά και την ψήφιση από διάφορα κοινοβούλια της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές».

Η ΕΚΤ μετά από την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή πήρε το σήμα που ανέμενε όλον αυτόν τον καιρό και προχώρησε σε αυτή την απόφαση.

Ο Μ. Ντράγκι παραδέχθηκε ότι τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν φωνές που μιλούσαν «για έλξη του ELA προς το μηδέν κάτι που θα οδηγούσε σε κατάρρευση», ενώ πρόσθεσε ότι «υπήρχαν τοποθετήσεις από αξιωματούχους για διακοπή του ELA τις προηγούμενες ημέρες αλλά η ΕΚΤ δεν αποφασίζει ποιο κράτος μέλος παραμένει και ποιο όχι».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top