Σε CCC- υποβάθμισε ο οίκος «Standard&Poors» την Ελλάδα-50% οι πιθανότητες εξόδου από το ευρώ

Εκτιμά ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες είναι αναπόφευκτη η επίσημη χρεοκοπία

​Σε CCC- υποβάθμισε ο οίκος «Standard&Poor’s» την Ελλάδα, διατηρώντας το outlook (προοπτικές) σε «αρνητικό».

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος αξιλόγησης, αναθεώρησε σε «CCC-» από «CCC» προηγουμένως, την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας. Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση παραμένει σε «C», ενώ το outlook (προοπτικές) σε «αρνητικό».

Σύμφωνα με την «S&P», η πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη ανέρχεται στο 50%, ενώ εκτιμά ότι μέσα σε έξι μήνες η επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας θεωρείται αναπόφευκτη.

Πως εξηγεί η «Standard&Poor’s» την υποβάθμιση της χώρας μας;

Την βασίζει στην πρωτοβουλία της Ελλάδας να διεξάγει δημοψήφισμα επί της επίσημης πρότασης των θεσμών κάτι που όπως θεωρεί, υποδεικνύει ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις έναντι της οικονομικής σταθερότητας, της αποπληρωμής του χρέους και της ιδιότητας μέλους της Ευρωζώνης.

Τέλος, ο οίκος εξηγεί πως το «αρνητικό» outlook, αντανακλά την προοπτική υποβάθμισης της ελληνικής αξιολόγησης στην κατηγορία «SD» (επιλεκτική χρεοκοπία) εντός των επόμενων έξι μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top