Το' πε και το έκανε ο Ντράγκι: Αύξησε τον ELA και σήμερα!

Θα βοηθάμε την Ελλάδα, όσο αυτή είναι σε πρόγραμμα, είναι το μότο της ΕΚΤ

Το

Με βασικό μότο «πως θα διασφαλίζουμε τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όσο η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα» συνεδρίασε ξανά το πρωί της Τρίτης, με τηλεδιάσκεψη, το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αποφάσισε την νέα αύξηση του ορίου για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ELA αυξήθηκε λίγο λιγότερο από 1 δις ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι χθεσινές εκροές από τις ελληνικές τράπεζες, που έφτασαν τα 800 εκατ.ευρώ.

Το όριο διαμορφώνεται πλέον κοντά στα 88 δισ. ευρώ από 84 δισ. την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως έγινε γνωστό, η ΕΚΤ παραμένει σε ετοιμότητα και όποτε απαιτηθεί θα συνεδριάσει εκ νέου για να καλυφθούν τυχόν νέες ανάγκες ρευστότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα προστατεύει τις ελληνικές τράπεζες, όσο η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου. Για τη συνέχεια και εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία, ο κ.Ντράγκι δεν υποσχέθηκε τίποτα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top