Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 21/05/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed να μην ξεκαθαρίζουν το τοπίο σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και τη στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές πριν από τη σύνοδο κορυφής στη Ρίγα, οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν ήπιες διακυμάνσεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ξεχώρισε η βελτιωμένη επίδοση του κατασκευαστικού κλάδου για την Ευρωζώνη, ο οποίος αναπτύχθηκε κατά 1.8% σε μηνιαία βάση, έδωσε ώθηση στο επενδυτικό κλίμα. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE και CAC ενισχύθηκαν κατά 0.17% και 0.31%, ενώ ο Γερμανικός DAX κατέγραψε οριακές απώλειες κατά 0.04%.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες κατά 0.71%, καθώς σημειώθηκε ήπια κατοχύρωση κερδών, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής σχετικά με την απόφαση της ΕΚΤ για ανανέωση του μηχανισμού ELA προς τις Ελληνικές Τράπεζες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αργά το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε την αύξηση του ορίου κατά 200 εκατ. Ευρώ, τη στιγμή όμως που το αντίστοιχο αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος άγγιζε τα 1.1. δις. Ευρώ.

Στις ΗΠΑ, τα πολυαναμενόμενα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed δεν ξεκαθάρισαν το τοπίο σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Τράπεζας στο θέμα της αύξησης των επιτοκίων, καθώς κατέδειξαν ότι η πλειονότητα των μελών του διοικητικού συμβουλίου παραμένει αρκετά επιφυλακτική. Σαν αποτέλεσμα οι Dow Jones και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.15% και 0.09%, ενώ ο τεχνολογικός NASDAQ έκλεισε οριακά ανοδικός κατά 0.03%.

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση παρατηρούνται μικτές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, με τον Hang Seng να υποχωρεί κατά 0.5% λόγω των αδύναμων ��τοιχείων για τη μεταποίηση στην Κίνα, ενώ ο Ιαπωνικός Nikkei παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών, καταγράφοντας άνοδο κατά 0.05%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ανακάμπτει μερικώς από τις χθεσινές διευρυμένες απώλειες, σημειώνοντας άνοδο κατά 0.27% και 0.15% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1118) και τη Βρετανική Στερλίνα (0.7153), ενώ παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με το Ιαπωνικό Γιέν (134.21).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν οι δείκτες που εκδίδει η Markit για τους κλάδους υπηρεσιών και μεταποίησης στην Ευρωζώνη, καθώς και η ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, που έχουν προγραμματιστεί για τις 08:00 και 17:30 GMT, αντίστοιχα. Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ιδίως για την εγχώρια αγορά, παρουσιάζει �� διήμερη σύνοδος κορυφής που ξεκινάει σήμερα στη Ρίγα της Λετονίας.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top