Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 12/05/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Με ήπιες απώλειες ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες και κύριο χαρακτηριστικό τη ρευστοποίηση θέσεων για την κατοχύρωση των κερδών των π��οηγούμενων ημερών.

Όσον αφορά την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι οι προσδοκίες για τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup ήταν εξαιρετικά χαμηλές, οι αντικρουόμενες δηλώσεις και διαρροές επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC υποχώρησαν κατά 0.24%, 0.31% και 1.23%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με διευρυμένες απώλειες κατά 2.51%. Οι πιέσεις εντοπίζονται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, λόγω των νέων προειδοποιήσεων από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s για πιθανή υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας, ενώ παράλληλα οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής πριν από την αυριανή απόφαση της ΕΚΤ σχετικά με την ανανέωση του μηχανισμού ρευστότητας ELA προς το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στις ΗΠΑ, σε μια ήρεμη συνεδρίαση κατά την οποία ο συναλλακτικός όγκος ήταν ο πέμπτος χαμηλότερος από την αρχή του έτους, παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις σε επενδυτικά χαρτοφυλάκια, με τις απώλειες να εντοπίζονται κυρίως στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.47%, 0.2% και 0.51%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση το επενδυτικό κλίμα παραμένει αρνητικό στις Ασιατικές αγορές, με τους Hang Seng και Nikkei να υποχωρούν κατά 0.34% και 0.07%, ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ φαίνεται να ανακάμπτει μερικώς σήμερα το πρωί, από τις απώλειες των προηγούμε��ων ημερών, καταγράφοντας κέρδη κατά 0.17%, 0.25% και 0.26% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1174), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7175) και το Γιέν Ιαπωνίας (134.31).

Στο σημερινό, σχετικά ήρεμο, οικονομικό ημερολόγιο, ξεχωρίζει ο δείκτης για το λιανεμπόριο των ΗΠΑ που εκδίδει η Redbook, καθώς και η μέτρηση για το ΑΕΠ της Βρετανίας από την NIESR, η ανακ��ίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 12:55 και 14:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top