Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 21/04/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 21/04/2015

​Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκ��ες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με κύριους καταλύτες τη νέα τόνωση της ρευστότητας στην Κίνα, καθώς και τα βελτιωμένα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι επενδυτές παραμέρισαν τα δυσμενή στοιχεία για την κατασκευαστική δραστηριότητα της Ευρωζώνης, η οποία υποχώρησε κατά 1.8% σε μηνιαία βάση και εστίασαν στις προσδοκίες που δημιουργεί η απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBoC) να μειώσει το ποσοστό αποθεματικών που πρέπει να διακρατούν οι εμπορικές τράπεζες, αποδεσμεύοντας στην ουσία 200 δις. δολάρια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με κέρδη κατά 0.82%, 1.27% και 0.92%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών, η όποια ανοδική αντίδραση του Γενικού Δείκτη αναιρέθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα κατά το κλείσιμο ο εν λόγω δείκτης να υποχωρεί κατά 0.11%, στις 728.98 μονάδες και κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους. Αυτό όμως που προκαλεί ανησυχία είναι η νέα κλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων με τις αποδόσεις στο διετές και στο πενταετές να ξεπερνούν πλέον τις 29 και 19 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.

Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές εστίασαν στα βελτιωμένα εταιρικά αποτελέσματα εταιριών όπως η Morgan Stanley και η Hasbro inc, οδηγώντας τους βασικούς δείκτες στη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών εβδομάδων. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 να ενισχυθούν κατά 1.17%, 1.27% και 0.92%, αντίστοιχα.

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό στις Ασιατικές αγορές, με τους Hang Seng και Nikkei να ενισχύονται κατά 2.0% και 1.25%, ενώ τα κέρδη να εντοπίζονται κυρίως στις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ συνεχίζει να διολισθαίνει έναντι του Δολαρίου κατά 0.21% (1.0715), παραμένει σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τη Βρετανική Στερλίνα (0.7201), ενώ καταγράφει οριακή άνοδο κατά 0.05% σε σχέση με το Ιαπωνικό Γιέν (128.02).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις των δεικτών οικονομικού κλίματος για την Ευρωζώνη που εκδίδει το ινστιτούτο ZEW, καθώς και ο δείκτης για το λιανεμπόριο των ΗΠΑ που εκδίδει η Redbook, που έχουν προγραμματιστεί για τις 09:00 και 12:55 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top