Τσόμσκι: να διαγραφεί το ελληνικό χρέος, όπως το γερμανικό το 1953!

«Η Ελλάδα καταστρέφεται», υποστήριξε ο γνωστός ακαδημαϊκός και στοχαστής

​Τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, «όπως ακριβώς έγινε με τους Γερμανούς το 1953», ζήτησε μέσω συνέντευξής του, ο Νόαμ Τσόμσκι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Global Conversation» του Euronews, ο γνωστός Αμερικανός διανοούμενος επεσήμανε ότι η πολιτική των Βρυξελλών καταστρέφει την Ελλάδα. «Αυτές οι πολιτικές αύξησαν το ελληνικό χρέος στην πραγματικότητα… Το 50% των νέων είναι άνεργοι και περίπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Ελλάδα καταστρέφεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία έπειτα από εντολή του λαού, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει πλέον να εφαρμόζει τις πολιτικές των Βρυξελλών και πως οι γερμανικές τράπεζες καταστρέφουν τη χώρα», ανέφερε ο κ. Τσόμσκι ερωτηθείς για τη «στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Ρωσία, ενώ τόνισε πως η διαγραφή πρέπει να ισχύσει και για άλλες χώρες της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top